Olifant ter beklimming op Westwijkplein

Het bronzen beeld de Olifant van de Amstelveense kunstenares Ella van der Ven is donderdag verhuisd van de Landtong naar het Westwijkplein.

Wethouder cultuur Maaike Veeningen (3e van links)  nam samen met kunstenares en de voorzitter van de winkeliersvereniging een kijkje bij de nieuwste aanwinst op het Westwijkplein.

Ook het wijkplatform is volgens de gemeente enthousiast over dit kindvriendelijke beeld.

Een knikkerpotje in de slurf en aan de staart een bevestiging voor een springtouw. Of gewoon er op klimmen.

 

 

 

Lees ook:Wijkplatform fleurt Amsterdamseweg op
Lees ook:Groenelaan: ‘Beeld blijft bij Bolder’
Lees ook:Elsrijk wil parkeerdruk verminderen
Lees ook:Beeld ‘Dandy’ naar Zorgvlied
Lees ook:Wijkplatforms vergaderen

8 reacties op “Olifant ter beklimming op Westwijkplein

 1. App

  Helaas is de Drol niet beklimbaar. Dan was dat ‘kunstwerk’ nog ergens goed voor geweest. Zelfs het populaire klimtoestel op het Stadsplein moet daar misschien weg. Er is een wethouder die het Stadshart in zijn portefeuille heeft, maar daar merken wij weinig positiefs van.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Elias.

   Wie zou die wethouder nou zijn…Vindt u niet dat telkens uit precies hetzelfde vaatje tapt? Het wordt vervelend eentonig.

     /   Beantwoorden  / 
  2. App

   Elias, als een ware bodyguard beschermt u de wethouder heel alert tegen ieder kritisch commentaar op diens functioneren. Ik had dit overigens nog niet eerder geschreven. Let eens wat beter op uw eigen herhalingen.

     /   Beantwoorden  / 
 2. Elias

  Ik bescherm hem niet, maar vind uw protesten tegen hem wat eentonig worden. Kom eens met andere woorden om uw ‘kritische commentaar’ te verwoorden, zou ik zeggen. Maar goed, als Raat ademt, is hij nog tegen de bevolking. Misschien ademt hij wel fijnstof uit, wat natuurlijk weer past bij de ‘verkeersgoot’, waar u het altijd over heeft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. App

   Uw protesten tegen mijn reacties zijn ook zéér eentonig. Itt uw reactie was die van mij tenminste on-topic. U reageert nooit op het artikel maar wel altijd op mij. Dat begint wel op te vallen. U doet mij aan iemand denken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Elias.

    ‘Ook’, zei u. Dus er mee eens dat ook uw reacties eentonig zijn. Inderdaad zijn misschien meer mensen het met mij eens. Uw tegen één persoon gerichte kritiek, steeds op dezelfde manier onder woorden gebracht, begint op te vallen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ratt

   Nou Elias, fantastisch toch dat jij dat mag vinden ? En App gaat daar lekker mee door. Een beetje zuurstof kan geen kwaad in de incestueuze rechtse bolwerkje.

   Inderdaad, helaas is kritiek in Amstelveen ‘eentonig’. Maar die ene andere toon hebben we hard nodig in dit mooie Amstelveen. Blijven de boys een beetje scherp.

     /   Beantwoorden  / 
 3. Kees

  Snoezig die Maaike bij dat overigens wel leuke olifantje. Echt een voorbeeld van haar krachtdadig optreden de afgelopen vier jaar, naast natuurlijk de Drol ,de plantenbakken in het Stadshart en haar gehuppel op een boot bij gay-parade. Tevens moeten we ook de farce van €79.000 niet vergeten voor een evenement op het Startshart, het wegbezuinigen van 6 geschoolde mensen bij de bibliotheek, waardoor mensen bij de vestiging in Westwijk vaak geen (goed )antwoord krijgen van de vrijwilligers over boeken voor mensen met dyslexie en een kleine woordenschat, zeer tot teleurstelling van de statushouders die trachten hun inburgeringscursus te doen. Samengaan (lees inkrimping)kunstuitleen , volksuniversiteit en muziekschool . Maaike is namelijk ook verantwoordelijk voor kunst en onderwijs.
  Wel is ze de hele wereld rondgereisd om bedrijven en dus ook expats te interesseren voor Amstelveen zonder er bij te vertellen dat het ook voor expats soms erg moeilijk kan zijn om hier rond te komen vanwege de hoge huren.
  Wel kon het geregeld worden dat er een internationale school gerund door een rijke Indiase familie in het Van Leergebouw zou komen, zonder dat men heeft bekeken of we wel de juiste infrastructuur hiervoor hebben. De mensen in de buurt zijn hier over uiteraard niet gekend.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.