Meidenvoetbal, kunst en veel meer op Vrouwendag

Tentoonstelling Walasse Ting. – Foto: Jeroen Kuys

Behalve Museum Jan van der Togt wordt donderdag ook elders aandacht aan de Internationale Vrouwendag geschonken. In P60 kunnen de dames van 15.00 uur af terecht voor een gevarieerd programma, dat ook ’s avonds doorgaat, en kinderburgemeester Varvara Denisova verricht om 16.45 uur de aftrap voor een meidenvoetbaltoernooi op het Stadsplein, waarna de wedstrijden om 17.00 uur van start gaan. En GroenLinks grijpt Vrouwendag aan om zich te verzetten tegen wat zij noemt ‘seksistische, vrouwonvriendelijke en stereotype reclame-uitingen in het straatbeeld’.

In het museum Jan van der Togt kunnen trouwens ook mannen terecht. Iedereen met een Amstelveenpas (kortingen voor minima) kan er gratis naar binnen voor het bezichtigen van de tentoonstelling van wijlen Walasse Ting. Normaal kost toegang tien euro. www.jvdtogt.nl


Het voetbaltoernooi voor meiden wordt georganiseerd in samenwerking met de voetbalverenigingen RODA’23 en Amstelveen Heemraad. Het toernooi wordt om 16:45 geopend door wethouder Maaike Veeningen en kinderburgermeester Varvara Denisova.

Naast de aanwezigheid van de wethouder en de kinderburgermeester zullen er ook twee dames van Ajax aanwezig zijn, van wie de organisatoren de namen nog angstvallig geheim houden. Tussen de wedstrijden door geven die twee trainingen ‘om nog sneller te kappen, te poorten en te scoren’. Ook de prijsuitreiking (om 19.00 uur) wordt verzorgd door de Ajax-speelsters. Er zijn medailles en er is een beker voor het winnende team.

Lees ook:Ans Markus geeft rondleidingen op haar expositie
Lees ook:Kinderworkshop Walasse Ting in museum J.v.d.Togt
Lees ook:Rondleidingen expositie Walasse Ting
Lees ook:Viering Museum Van der Togt 25 jaar met 3 exposities
Lees ook:Nieuwe vleugel en exposities 25-jarig Van der Togt Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.