Boek van Lindgren naar alle leerlingen groep 8

Veeningen (links) en kinderburgemeester deelden boeken uit

“Leuk toch”, zei de onderwijzeres tegen wethouder Maaike Veeningen van Onderwijs (D66). Die beaamde dat. Zij was donderdag in boekhandel Venstra om daar samen met de voor die gelegenheid haar keten dragende kinderburgemeester Varvara Denisova exemplaren van het boek ‘Ronja de Roversdochter’ van Astrid Lindgren te overhandigen aan leerlingen van groep 8 van de Piet Heinschool.

De gemeente geeft overigens aan de leerlingen in groep acht van alle Amstelveense basisscholen dat boek. In totaal loopt dat aantal tegen de duizend. Het is het derde jaar dat de landelijke actie ‘Geef een boek cadeau’ wordt gevoerd, die met ‘Oorlogswinter’ van Jan Terlouw destijds startte. Veeningen en Varvara hadden zelf de allereerste exemplaren ingepakt gekregen van Ada Ruiter van Libris Venstra, die er later een fragment uit voorlas.

Veeningen zei tegen de leerlingen dat lezen heel belangrijk is en Venstra de mooiste boekhandel van Amstelveen en verre omgeving. “Vroeger las ik heel veel”, zei Veeningen, zich haar jeugdjaren herinnerend. Op haar vraag aan de ontvangers van ‘Ronja’ hoe die over lezen dachten kreeg zij overigens antwoorden doe varieerden van ‘leuk’ tot ‘saai’. Veeningen: “Soms nam ik een stapel van acht boeken van de bibliotheek mee en was er de hele middag zo in verdiept dat ik een goed deel ervan al de eerste dag had uitgelezen.” Volgens haar is het belang van lezen ook dat men de gevoelens van de mensen in het boek leert kennen en daarmee ook van anderen.

Varvara vertelde dat zij dingen met de gemeente bespreekt die voor kinderen belangrijk zijn. “Zij weet wat jullie belangrijk vinden”, voegde Veeningen er aan toe. De kinderburgemeester zei ook blij te zijn met het gekregen boek en het goed te zullen lezen. Bij de boeken hoort de boekenleggen met de tekst: ‘Niet storen – ik lees.’

 

 

 

 

 

Lees ook:Boek Astrid Lindgren voor alle leerlingen groep 8
Lees ook:Gratis boek voor groep 8
Lees ook:Venstra geeft ‘Oorlogswinter’ aan groepen 8
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester in Rusland geboren
Lees ook:Stacey Rookhuizen wedt met leerlingen Panta Rhei

Eén reactie op “Boek van Lindgren naar alle leerlingen groep 8

  1. Frank Bikker

    Lezen is ontzettend belangrijk, volgens wethouder Veeningen van D’66 , de “onderwijspartij “Dat kan ik enkel beamen. Maar waarom is er dan de laatste tien jaar dan een afbraakbeleid betreffende de bibliotheken gevoerd in onze gemeente en heeft mevr. Van Veeningen daar niets tegen gedaan?
    Daar helpt het geven van een paar boeken niets tegen. Dat is slechts symboolpolitiek en geeft enkel weer leuk fotootje in de krant, zeker als je als kind vroeger wel acht boeken per week las. 😂

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.