Helikon kwartet op Wester-Amstel

Foto: Helikon Kwartet en amstelveenweb.com

In samenwerking met de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) organiseert buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55 een concert dat het Helikon Kwartet zondag 25 februari (15.00 uur) daar geeft. Het bestaat uit Stella Zake en Marieke Kosters (viool), Lotus de Vries (altviool) en Renate Apperloo (cello).

Het in 2015 opgerichte kwartet volgt sinds vorig jaar een opleiding aan de NSKA. Het bestaat uit jongeren die studeren aan de conservatoria in Amsterdam en Den Haag en kreeg een beurs om masterclasses te volgen bij het Chilingirian Quartet in Engeland.

Tijdens de Strijkkwartet Biënnale, onlangs gehouden in het Muziekgebouw aan ’t IJ, trad het op in het voorprogramma van het Quarteto Quiroga. Programma: Ludwig van Beethoven-Strijkkwartet op. 18 nr. 4 in c-kl. en Dmitri Sjostakovitsj-Strijkkwartet nr. 8 op. 110.

De NSKA, opgericht door Stefan Metz en tegenwoordig geleid door Marc Danel, bracht sinds 2001 verschillende succesvolle strijkkwartetten voort, zoals Matangi Kwartet, Dudok Kwartet en Ragazze Kwartet.

Entree: € 12 donateurs € 9 kinderen t/m 12 jaar gratis. Koffie en thee gratis voor aanvang. Reserveren kan door een e-mail te sturen aan [email protected] of telefonisch op 020-4964938.

Lees ook:Concert van Lobkowicz-strijkkwartet in Kruiskerk
Lees ook:Dudok-strijkkwartet in de Kruiskerk
Lees ook:Kerstconcert op Wester-Amstel
Lees ook:Russische romantiek in koffieconcert Kruiskerk
Lees ook:Concert trio Tony Rous op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.