Meer driedimensionaal werk op expo amateurkunst

Opening

De 22ste expositie van amateurkunst is vrijdag 9 februari geopend bij Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein.  Die duurt tot en met 10 maart. Dit jaar hebben 112 amateurkunstenaars zich aangemeld voor de expositie.

Naar schatting kwamen er circa 150 bezoekers naar de opening. Piet Roorda, specialist cultuurparticipatie van het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst sprak de aanwezigen enthousiast toe en heeft de expositie officieel geopend.

Amstelveen laat ook deze editie weer een enorme creativiteit zien! Het getoonde werk is zeer divers. Naast veel schilderijen, is het aantal driedimensionaal werk enorm gegroeid. Voor het eerst mocht de Kunstuitleen meer dan 20 driedimensionale werken ontvangen.

Er kan gestemd worden op een favoriet kunstwerk. De deelnemende kunstenaars kunnen een cadeaubon winnen t.w.v. € 250 en er worden twee juryprijzen weggegeven als aanmoedigingsprijs namens de SAKB Ateliers en Platform C (de koepel van culturele instellingen). Op zaterdag 10 maart om 15.00 uur worden de winnaars bekend gemaakt, tijdens de prijsuitreiking door de juryleden Paul Klimecki en Tjits van der Kooij, beide Amstelveense kunstenaars. Meer informatie vindt u op de website www.kunstuitleenamstelveen.nl

 

 

Lees ook:Stemmen op amateurkunst expositie 2018
Lees ook:Vier prijzen voor amateurkunst
Lees ook:Opening Amateurkunst expositie 9 februari
Lees ook:Expositie amateurkunst bij Kunstuitleen
Lees ook:Expositie amateurkunst in Kunstuitleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.