Boekenmarkt in AnnA

In de voormalige Annakerk, tegenwoordig cultureel en maatschappelijk ontmoetingscentrum AnnA aan de Amsterdamseweg 22, wordt zondag 18 februari van 11:00 tot 14:30 uur een Boekenmarkt gehouden. Het happening vindt plaats onder de afkorting ABV, wat staat voor AnnA, Blankevoort en Venstra, de twee gerenommeerde boekwinkels in Amstelveen.

Drijvende kracht en initiator is Jacobine van den Hoek (foto), die samen met de bedrijven het festijn organiseerde. Er staan allerhande activiteiten gepland die ‘het boek’ promoten, van schrijversinterviews tot een voorleeshoek en van een YA-boekenruilcorner tot een lezingenprogramma. Voor muzikale omlijsting is zorgt de Ditiswatutis Band.

Venstra en Boekhandel Blankevoort staan er natuurlijk om boeken te verkopen, voor de gelegenheid zowel nieuwe als afgeprijsde. En dat alles dus in de tot proeflokaal en cultureel centrum omgetoverde Annakerk aan de Amsterdamseweg 22 in Amstelveen.

Jacobine van den Hoek is columniste in het Amstelveens Nieuwsblad en zie in die krant te hopen dat er veel mensen op af komen. Kinderen kunnen naar de kindervrijmarkt om boeken te verkopen. En verder kunnen er niet alleen boeken worden gekocht, maar – hoopt Van den Hoek – praat men er ook over. In de voormalige sacristie geven auteurs lezingen. Ronald Nijboer begint om 12.00 uur af, daarna komen Jeroen Windmeijer om 12.30 uur en Isa Maron, Marlen Beek-Visser en Liesbeth van Kempen spreken daarna over het schrijven van thrillers en het schrijfproces. Van den Hoek zelf interviewt om 13.30 uur de Amstelveense auteur van ‘Suiker’, Onno Wesseling. Daarna komt Henk Rijks, die het over Amstelveen heeft en over zijn nieuwe boek ‘De luizenvader’. De schrijfsters Heleen van der Kemp en Marijke Barend van Haeften zijn aanwezig om hun boeken te signeren.

Meer informatie: www.jacobinevandenhoek.nl en www.anna-amstelveen.nl.

 

 

Lees ook:Nieuwjaarsreceptie ondernemersvereniging
Lees ook:Zangeres Francisca Burgos & band in Anna
Lees ook:Bierfeest in Annakerk
Lees ook:Bloemen bij 1500ste boek Stieg Larsson
Lees ook:Venstra geeft ‘Oorlogswinter’ aan groepen 8

3 reacties op “Boekenmarkt in AnnA

 1. gerben

  En na de happening door naar de horeca in het Oude Dorp. Want die hebben het nakijken op Raatsrijkswaterstaat.

    /   Beantwoorden  / 
  1. 😂

   Nou van de Annakerk naar de Winekitchen valt te belopen hoor.

     /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  Raatsrijkswaterstaat heeft plassations toegezegd.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.