Lezing over Dante in bij Volksuniversiteit

Op zaterdag 17 februari om 14:00 uur geeft dr. Gandolfo Cascio een lezing over Dante Alighieri (1265-1321), de schrijver van de ‘Goddelijke komedie’ bij de Volksuniversiteit aan het Stadsplein, tegenwoordig met andere culturele instellingen samenwerkend onder de noemen Platform C.

Dit is zonder twijfel een van de belangrijkste boeken uit de wereldliteratuur en heeft veel, en uiteenlopende, dichters beïnvloed. En ook beeldende kunstenaars geïnspireerd: van de middeleeuwse miniaturisten tot Botticelli, van Doré tot Dalí. Deze lezing geeft een overzicht van deze kunstenaars die Dante en de Komedie hebben uitgebeeld. Er zal bijzondere aandacht worden besteed aan de hedendaagse en Nederlandse kunstenaars. Prijs per persoon: € 15,00.

Kijk voor uitgebreide informatie en inschrijfmogelijkheden op de website:

www.vu-amstelland.nl.

 

Lees ook:Lezing ‘Vlinders’ bij Volksuniversiteit Amstelland
Lees ook:Komend weekend atelierroute met 72 kunstenaars
Lees ook:Lezing: ‘Het bed in de kunst’
Lees ook:Lezing Mineke Schipper in bieb over Adam en Eva
Lees ook:Aap in (lach) spiegel zien bij Voklksuniversiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.