Nu maand- en boetevrij abonnement bij bibliotheek

Met ingang van dit jaar verkoopt de Bibliotheek aan het Stadsplein het abonnement ‘Maandje Bieb’. Men sluit dat niet voor een jaar, maar per maand af. Bovendien kan men kiezen voor een boetevrij abonnement. Op deze manier wil de bibliotheek meer inwoners kennis laten maken met al het moois dat ze te bieden heeft.

Een abonnement geeft toegang tot de collectie e-books, boeken, luisterboeken, films, muziek en cursussen van de bieb. Alsmede het recht op 50% korting op het culturele en informatieve programma voor jong en oud.

Laagdrempelig

“In een snel veranderende tijd wil je misschien niet direct een jaar aan je bibliotheekabonnement vastzitten”, zegt directeur Daphne Janson van Bibliotheek Amstelland. Per maand betaalt men nog geen vier euro.

Het maandabonnement is verkrijgbaar in de basisvariant en de zogenaamde Onbezorgd-variant. “Wij horen vaak van klanten dat ze gefrustreerd raken van boetes. Dat snappen we. Soms lukt het gewoon even niet op tijd je materiaal terug te brengen. We hebben daarom Maandje Bieb Onbezorgd in het leven geroepen, waarmee je geen boetes meer betaalt.”

Zonder boete

Bij het boetevrije abonnement hebben klanten nog steeds een uitleentermijn, maar wordt er niet moeilijk gedaan wanneer het boek iets langer thuis blijft. Bang dat de boeken niet meer terugkomen, is Janson niet: “De meeste mensen hebben het morele besef dat, als zij iets te lang thuis houden, anderen daar de dupe van zijn. Daar sturen we ook op in onze herinneringsmails. Een klantvriendelijkere motivatie dan een boete, vinden wij. Duurt het echt te lang, dan krijg je de rekening voor vervanging en mag je het boek houden. Bij andere bibliotheken werkt dit goed.”

De Onbezorgd-variant biedt ook andere voordelen, zoals een extra pas voor je partner, meer boeken tegelijk en onbeperkt gebruik van computers in de bibliotheek.

Jeugd gratis

Lezen is zeer belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom verhoogt de bibliotheek dit jaar de leeftijd waarop men gratis lid is naar 17 jaar. Geen drempels om te lezen, te leren en te ontdekken. “Maar,” zegt Janson, “met een gratis lidmaatschap alleen ben je er niet. Onze medewerkers adviseren daarom graag persoonlijk boeken te vinden die aanspreken. Er is altijd wel een boek dat bij je past. En wat leuk is, doe je graag en ga je meer doen. Leesplezier staat bij ons voorop.”

Lid worden kan via www.debibliotheekamstelland.nl of bij één van de vier vestigingen in Amstelveen, Aalsmeer of Uithoorn.

 

 

Lees ook:Deelnemers kinderjury (boeken) gezocht
Lees ook:Bibliotheek zoekt weer kandidaten voor kinderjury
Lees ook:NS korting voor bieb-abonnees die spannende boeken lezen in juni
Lees ook:Leden gezocht voor Amstellandse Kinderjury (boeken)
Lees ook:Minister opent Jaar van het Boek in bieb

Eén reactie op “Nu maand- en boetevrij abonnement bij bibliotheek

  1. Els

    Naar mijn idee, willen ze echt meer klanten krijgen, moeten ze meer bibliotheken in de wijken hebben. Dit kan gedaan worden met wisselende collecties, zelfs met beperkte openingstijden. Helaas zijn de bibliotheken nu moeilijker te bereiken vanuit een heel stel wijken in Amstelveen voor ouderen en kinderen. De laatsten zijn in vele gevallen afhankelijk van hun ouders en die hebben niet altijd tijd.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.