Nederlands zingen met Taalhuis in bibliothkeek

In de Bibliotheek aan het Stadsplein wordt zondag 10 december (14.00 uur) de eerste editie gehouden van het fenomeen ‘Zing Nederlands met me’. Zingen is een leuke manier om de taal de leren en daarnaast gezond en gezellig, vindt de bieb. Die organiseert het feest overigens samen met het Taalhuis, gericht op laag geletterden, onder wie vooral asielzoekers en statushouders, in het kader van inburgering. Maar er is ook plaats voor mensen met Nederlands als moedertaal.

Bibliotheken in het hele land organiseren al langer ‘Zing Nederlands met me’, en ook in Paradiso wordt elke maand Nederlands met elkaar gezongen.

Aan het Stadsplein wordt gezongen onder begeleiding van Tilde van Haaster en met muzikale ondersteuning van Anton Furnée. Van 14.00 tot 15.30 uur worden Nederlandse klassiekers en meezingers gezongen, van Annie M.G. tot André Hazes. Reserveren is niet nodig en deelname is gratis.

Volgens directeur Daphne Janson van de bibliotheek Amstelland bereikt de bieb via het Taalhuis al een aantal jaar veel mensen die beter Nederlands willen leren spreken of schrijven.

“Sinds september is daar het Taalcafé bijgekomen, dat nog laagdrempeliger is en elke week door veel mensen bezocht wordt. Het lijkt ons daarom ontzettend leuk om nu ook ‘Zing Nederlands met me’ aan te bieden in de bibliotheek, en zo het plezier in taal nog verder te verspreiden,” zegt ze. Het Taalcafé bevindt zich in de bibliotheek.

Laagdrempelig

Taalhuis Amstelland is opgericht in 2015 om te zorgen voor één laagdrempelig aanspreekpunt voor laaggeletterden, anderstaligen en vrijwilligers. Het biedt veel. Van Taalcafé tot Taalcursus. Van Taalcoach tot Leeskring. In de organisatie zijn vertegenwoordigd: Stichting Wereldbuur, Bibliotheek Amstelland, ROC van Amsterdam, Vrijwilligerscentrale Amstelland, Gemeente Amstelveen en Gemeente Aalsmeer, Stichting Lezen & Schrijven en Lions Club Mingle Amstelveen.

 

Lees ook:Zingend Nederlands leren
Lees ook:Gemeente en bieb bestrijden taalarmoede
Lees ook:Vrijwilligers gezocht als taalcoaches
Lees ook:Grote behoefte aan taalcoaches
Lees ook:Taalhuis bestaat een jaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.