Kerst met ds. Pieterse bij Venstra

‘Stadsdominee’ Werner Pieterse, predikant in de Paaskerk en columnist bij de talkshow BV Amstelveen, leest vanaf 29 november in Boekhandel Venstra aan het Stadsplein in Amstelveen het kerstverhaal, uit Bijbelboek Lukas. In een serie van drie avonden – 29 november, 6 en 13 december van 19.30 uur tot 21.00 uur – neemt hij aanwezigen mee langs Jozef, Maria, engelen, herders in het veld, os, ezel, stal en het Kind.

Op weg naar Kerst. Iedereen die in dagen van kerstmannen, rendieren en Kerstallerhandes nieuwsgierig is naar het echte kerstverhaal, is welkom. Voorkennis is niet nodig, nieuwsgierigheid volstaat. Kosten € 20, inclusief koffie en tekstboekje. Aanmelden in de winkel of via [email protected] onder vermelding van ‘Kerst bij Venstra’. Er is plaats voor maximaal 15 personen.

Werner Pieterse is theoloog en schrijver van ‘Wat blijft – God na de kaalslag’ waarin hij een hedendaagse context creëert voor de christelijke belijdenis. Zo leest hij de twaalf artikelen van de geloofsbelijdenis als de regels van een gedicht en legt hij er zijn eigen lees- en levensweg naast. Ook gebruikt hij het werk van Nietzsche – die het geloof in Christus afzwoer – en andere filosofen, moderne poëzie, films en zijn persoonlijke contacten op het Afrikaanse continent in zijn verhaal. De geloofsbelijdenis die de eeuwen door zoveel generaties troostte en inspireerde krijgt zo opnieuw betekenis. Zijn tweede boek ‘Waar ik je zoek – verhalen van zwervers, koningen, moeder en kind’ verschijnt komend voorjaar.

 

Lees ook:Ds. Werner Pieterse leest Paasverhaal bij Venstra
Lees ook:Avonden over Bijbel bij Venstra met Paaskerk ds.
Lees ook:‘Wat blijft – God na de kaalslag’
Lees ook:Ds. Pieterse leest Genesis bij foto’s Hoogendijk
Lees ook:Online zoeken in ruim 200 kerstvieringen

Eén reactie op “Kerst met ds. Pieterse bij Venstra

  1. Heikneuter

    20€ betalen voor het Kerstverhaal !? Als je weinig geld hebt is het Kerstverhaal dus niet voor jou. Ik ben niet direct een type die vroeger alles verheerlijkte, maar vroeger kreeg ik dat te horen op school, zondagschool en in de kerk en kreeg ik ook nog warme chocolade. Je mocht zelf bepalen wat je bij de collecte gaf. Lijkt me toch wat meer des ds’s.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.