Jubileumconcert Bach Ensemble in Kruiskerk

Zondag 26 november (20.00 uur) wordt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, een feestelijk jubileumconcert gegeven. Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat namelijk vijf jaar. Het is een koor en orkest van jonge, enthousiaste en muzikaal goed geschoolde amateurzangers en -musici.

Uitgevoerd wordt van J.S. Bach de Trauerode en de Derde Orkestsuite, van J.M. Bach Halt was du hast en van Buxtehude Jesu, meines Lebens Leben.

 

Koorleden, strijkers en blazers van het orkest worden gecoacht en geleid door musici die zelf dagelijks op hoog niveau professioneel klassieke muziek uitvoeren. Entree € 17,50 (jongeren € 15,-). Kaarten zijn te koop aan de deur of online op www.klassiekemuziek.nl. Een pauzedrankje is in de toegangsprijs inbegrepen.

Het Bach Ensemble Amsterdam werd opgericht door Paulien Kostense en Michiel Meijer, twee musici die hun sporen op het terrein van de uitvoering van barokke muziek al dubbel en dwars hadden verdiend. Dirigent Paulien Kostense is zelf violiste bij de Nederlandse Bachvereniging, terwijl de koorcoach, bas Michiel Meijer, regelmatig zingt bij dirigenten als Ton Koopman en Jos van Veldhoven. Zij en hun collega’s gaven het ensemble de afgelopen vijf jaar een bijzonder hoog niveau.

Het jubileumconcert zal dat niveau zondagavond laten horen met een muzikaal boeket uit hun inmiddels indrukwekkende repertoire . In de Kruiskerk heeft het ensemble de afgelopen vijf jaar zijn Amstelveense thuisbasis had.

 

Lees ook:Muzikale Vesper met Bach Ensemble in Kruiskerk
Lees ook:Nieuwjaarsconcert in Kruiskerk
Lees ook:Bach cantates in Kruiskerk
Lees ook:Bach Ensemble met Paasoratorium Bach
Lees ook:Bach Ensemble Amsterdam in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.