Lezing over kans op betere hersenen

Wetenschapsjournalist Niki Korteweg komt in de bibliotheek aan het Stadsplein woensdag 22 november (19:30 tot 21:00 uur ) praten over verbetering van de hersenen. Zij schreef het boek ‘Een beter brein’, waarin zij vertelt hoe hersenen werken. En dat past weer in de maand van de ‘Hippe Hersens’.

Korteweg gaat in op de vraag hoe men geheugen en concentratie op orde krijgt en of het mogelijk is een brein beter te laten worden dan ooit. In haar boek zoekt zij naar futuristische manieren om haar hersenen te verbeteren en moet zij bepalen hoe ver ze daarmee durft te gaan. Daarbij wil ze antwoord op de vragen wat hersenwetenschap voor ons kan doen en welke gevolgen deze technologie heeft voor onze toekomst.

Korteweg werd pijnlijk geconfronteerd met de vraag wat de gewone mens nou heeft aan de razendsnelle ontwikkelingen in de hersenwetenschap, toen haar eigen brein na een lange periode vol stress begon te haperen. Haar burn-out was het begin van een persoonlijke zoektocht aan de frontlinie van de hersenwetenschappen. Van pillen tot braintraining, van traditionele meditatie tot elektrische hersenstimulatie, van zenuwprotheses tot het brein in een computer, niets bleef onbeproefd.

Kosten: €7,50 voor bibliotheekleden en €10 voor niet-leden. Kaartverkoop via www.debibliotheekamstelland.nl en in een van de Amstelland Bibliotheken.

 

Lees ook:Zenpriester Hannes bij Venstra
Lees ook:Mark Mieras in bieb over versnipperd brein
Lees ook:Documentaire over prestatiedruk jongeren bij bieb
Lees ook:Expositie 300 werken Ans Wortel bij Van der Togt
Lees ook:Alzheimer Café over bewegen tegen dementie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.