Pierre Cuypers lezing kerk Ouderkerk

Op zondag 5 november (15.00 uur) houdt Pierre Cuypers een lezing over de St. Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel. Die werd 150 jaar geleden door zijn overgrootvader, die ook Pierre Cuypers heette, ontworpen. Een jubileumjaar van de kerk dus.

De beroemdste architect van ons land krijgt steeds meer belangstelling in binnen- en buitenland. Alle reden om een dag rond deze markante persoon te organiseren. En wie kan beter over hem vertellen dan zijn eigen achterkleinzoon Pierre Cuypers. Om 16.15 is er een rondgang door de kerk en een bezichtiging van het trapportaal in de pastorie. Er is een doorlopende presentatie van Pierre Cuypers op DVD. Een afsluiting met een hapje en drankje volgt op 17.00 uur.

 

 

Lees ook:Urbanuskerk Nes open op Monumentendagen
Lees ook:Burgerbelangen: Annakerk moet behouden blijven
Lees ook:‘Handwegkerk behouden als monument’
Lees ook:‘Burenmiddag’ in nieuwe Bankras synagoge
Lees ook:‘Culturele Parade’ in St. Urbanuskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.