“Maakplaats’ voor kinderen in de bieb

De Bibliotheek Amstelland, Rabobank, en Gemeente Amstelveen willen in samenwerking met Waag Society uit Amsterdam kinderen in Amstelveen de gelegenheid bieden op speelse wijze kennis te laten maken met nieuwe digitale technologie in een zogenaamde ‘maakplaats’.

Kinderen van acht jaar en ouder kunnen in de bibliotheek op het Stadsplein op dinsdag 24 en woensdag 25 oktober hun eigen sticker maken, passend bij het Kinderboekenweekthema ‘Griezelen’. Ze maken met een ontwerpprogramma en de vinylsnijder een plastic figuur voor op een tas.

De bieb wordt dus een maakplaats. Die kan volgens de gemeente een eerste stap zijn in het streven om van Amstelveen een ‘smart city’ te maken. Daarin worden leren en ontwikkelen gestimuleerd, vinden B&W en Raad.

 

Lees ook:Workshop voor kinderen over digitale techniek
Lees ook:Wetenschappelijke workshops voor kinderen
Lees ook:Kinderen kunnen komen griezelen in de bieb
Lees ook:Poster Online maken in de bieb
Lees ook:Workshop voor speurneuzen in bieb

Eén reactie op ““Maakplaats’ voor kinderen in de bieb

  1. Heikneuter

    Zouden deze activiteiten ook niet in de diverse buurtcentra uitgevoerd kunnen worden, dan wordt het wat laagdrempeliger.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.