Kinderboekenauteur Smitshuis las voor

Marieke Smithuis

De Amstelveense kinderboekenauteur Marieke Smithuis las zondag 10 september, in de Week van de Alfabetisering, voor uit eigen werk in de Bibliotheek aan het Stadsplein.

Lions Club Mingle organiseerde dat, in samenwerking met Bibliotheek Amstelland en Stichting Wereldbuur, voor de kinderen die in Amstelveen de Taalvijver bezoeken. Maar ook andere jonge bezoekers van de bibliotheek waren welkom om te komen luisteren.

De Taalvijver helpt kinderen met een anderstalige achtergrond met het vergroten van hun woordenschat, lezen en schrijven, en ondersteunt kinderen bij het maken van hun huiswerk. Er wordt voorgelezen en er worden spelletjes gedaan. De Taalvijver heeft vijf verschillende locaties waar op maandag- dinsdag- of woensdagmiddag vrijwilligers actief zijn.

Marieke Smithuis las voor uit haar drie kinderboeken over Lotte en Roos. Ook konden kinderen haar vragen stellen over hoe je een kinderboek schrijft. De activiteit was in Amstelveen de afsluiting van de Week van de Alfabetisering, waarin aandacht werd besteed aan taalontwikkeling en de bestrijding van laaggeletterdheid. Eerder deze week opende wethouder Maaike Veeningen in de bibliotheek het Taalcafé, en in het raadhuis Amstelveen werd een nieuw Taalpunt geopend.

 

Lees ook:Marieke Smitshuis leest voor in de bieb
Lees ook:Gemeente en bieb bestrijden taalarmoede
Lees ook:Primeur ‘Fantasia X’ van Stilton bij Blankevoort
Lees ook:Taalhuis bestaat een jaar
Lees ook:Verhalenwedstrijd bij Libris voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.