Özcan Akyol in bibliotheek

Schrijver, columnist en tv-held Özcan Akyol alias Eus komt tijdens Literatour, de Boekenweek voor jongeren, naar de bibliotheek aan het Stadsplein. Hij is er woensdag 20 september (19.30-21.00 uur). Deze avond wordt samen met boekhandel Libris Venstra georganiseerd. Toegangsprijs is €10 en wie 18 jaar of jonger is betaalt €2,50. Kaartjes online reserveren via www.debibliotheekamstelland.nl of in een van de Amstelland Bibliotheken.

Eus komt praten over zijn levensloop, zijn boeken en het schrijverschap. Na afloop mag iedereen hem het hemd van het lijf vragen.

Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografische roman Eus. Een verhaal over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten. Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen.

Televizier Ring

Naast auteur is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Nieuwe Revu. Akyol is regelmatig te zien bij programma’s als De Wereld Draait Door en Pauw. Daarnaast verscheen hij in een aflevering van 24 Uur Met. Hij is nu te zien in het programma De neven van Eus, genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring voor Beste TV-Programma

Literatour (16 t/m 24 september) is de Boekenweek voor jongeren. Vijfentwintig auteurs vormen het gezicht van Literatour, Eus is hier één van. Zij toeren in heel Nederland om met jongeren te praten over verhalen, literatuur en lezen en met leesplezier te inspireren.

 

Lees ook:Connie Palmen in bibliotheek Westwijk
Lees ook:Auteur Boekenweekgeschenk bij Venstra
Lees ook:Nelleke Noordervliet bij boekhandel Venstra
Lees ook:Alexander Münninghoff bij Blankevoort
Lees ook:Exclusief boekenweekgeschenk voor nieuwe leden bieb

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.