Drie exposities op Wester-Amstel

Werk van Meera Stenfert Kroese.

Op Buitenplaats Wester-Amstel aan de Amsteldijk-Noord 55 wordt van 15 september t/m 1 oktober geëxposeerd door Pathika Schuilinga, Abhilasha van Nes en Meera Stenfert Kroese.

De aandacht van Pathika Schuilinga is verschoven van het portretschilderen naar schilderen van en in de natuur. De beleving van de natuur wordt nog intenser en directer en komt via meerdere zintuigen binnen. Zij werkt op papier met waterverf, acryl of houtskool. Door de grootte van het werk en de sterke contrasten van licht en donker ervaar je haar wereld.

Ook de schilderijen van Abhilasha van Nes hebben de natuur als hoofdthema, alleen

Werk van Abhilasha van Nes

gaat van Nes uit van zichzelf. Vanuit de rust, ruimte en stilte van de natuur en door zich er over te verbazen en ervan te genieten, legt zij een verbinding tussen haar schilderdoek en de omgeving. Meestal werkt zij met aquarelverf, soms ook met ecoline, acryl en krijt.

Het werk van beeldhouwster Meera Stenfert Kroese is geïnspireerd op de Egyptisch mythologie. Het komt voort uit haar zoektocht naar het vinden van antwoorden op vragen over het leven , de dood en het veranderingsproces van de mens tijdens zijn leven. Bijna al haar werk is in brons uitgevoerd. Ook maakt Kroese veel portretten.

De expositie is geopend van vrijdag t/m zondag van 11.00 uur tot 16.30 uur.

Toegang is gratis. Honden zijn niet toegelaten.

 

 

Lees ook:Twee exposities in ziekenhuis
Lees ook:Drie kunstenaars exposeren op Wester-Amstel
Lees ook:Expositie twee kunstenaars op Wester-Amstel
Lees ook:Twee exposities in ziekenhuis
Lees ook:Keramiek en schilderijen expositie op Wester-Amstel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.