Jazz in het Dorp komt met programma

Dat Mathilde Santing (hoofdact), Lorrèn en Sherry Dyanne er zouden komen, was al lang bekend, maar de organisatoren van Jazz in het Dorp hebben nu het complete programma bekend gemaakt. De vierde editie van het evenement, met zes buitenpodia, wordt zondag 10 september (13.00 tot 21.00 uur) gehouden in het Oude Dorp.

Er konen veel lokale jazzartiesten, zoals de Amstelveense zangeres Elsie Nouvel die haar nieuwe CD ‘Lady of Wander’ ten gehore zal brengen. De band Muddy Grease is gevormd rond de Amstelveense jonge pianiste / toetseniste / componiste Hanna van Dijk en brengt fusion Jazz. Francisca & Friends bracht eerder al in P60 haar swingende repertoire ten gehore.

Ook Luca Gianquitto een Italiaanse gitarist en componist en eigenaar van de LG Guitar School in Amstelveen, treedt op samen met Winke Wagner & band.

Jong talent

Jazz in het Dorp zegt ook jong talent een podium te willen bieden. Daarom werkt zij nauw samen met het

Michiel Stekelenburg

Conservatorium van Amsterdam en de Muziekschool Amstelveen. Eén podium zal worden bespeeld door de talenten van het Junior Jazz College van het Conservatorium. Daarnaast treden verschillende jonge winnaars van het Prinses Christina Concours op en schittert ook Big Time, het jeugdige jazzensemble van de Muziekschool Amstelveen, op een van de podia.

Internationaal

Er komen ook internationaal bekende artiesten. Op het (binnen) podium in Museum Jan van der Togt speelt de Taiwanese pianist S’yo Fang samen met de Ghanese zangeres Priscilla Nokoe en op het Dorpsplein brengt het internationale gezelschap Naftule een swingende cocktail van blues, jazz, klezmer en Spaanse muziek. De band Samasa speelt funk en jazz met Indiase scat.

 

Sherry Dyanne

Museum Jan van der Togt

De organisatie heeft ook weer gevestigde namen uit de jazzwereld weten aan te trekken, zoals de al genoemde singer / songwritster Lorrèn op het Dorpsplein en de internationaal doorgebroken jazz-zangeres Sherry Dyanne, die bezoekers meeneemt naar de dagen van Billie Holiday en nostalgische jazzclubs. Saxofoniste Suzanne Alt treedt op met verschillende gastartiesten. In het Museum Jan van der Togt kan worden genoten van het pianospel van Tico Pierhagen & Jeroen van Helsdingen. En op de tonen van het swingende kwintet van Michiel Stekelenburg, de jazz, groove & dance van Moonglow of de eigenwijze jazz-funk van Power to the Pipo kan men dansen.

Mathilde Santing, die het festival sluit, komt samen met haar muzikanten en neemt bezoekers mee met de verhalen van Joni Mitchell. Er is ook een speciaal kinderprogramma, dat om 13 uur begint met het muzikale theater van Samba Salad op het Dorpsplein. Meer hierover is te vinden op www.jazzinhetdorp.nl.

Het volledige programma en tijdsschema is te vinden op http://www.jazzinhetdorp.nl/programma-2017/.

De toegang is gratis.

 

Lees ook:Diverse bedrijven sponsors van Jazz in het Dorp
Lees ook:29 bands, zeven podia op Jazz in het Dorp
Lees ook:Kinderprogramma bij Jazz in het Dorp
Lees ook:Zondag: Jazzfeest in het Oude Dorp
Lees ook:Veel lokaal talent op ‘Jazz in het Dorp’

Eén reactie op “Jazz in het Dorp komt met programma

  1. Frank

    Ziet er interessant uit . Ga beslist er naar toe! Hopelijk goed weer.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.