Cobra Museum: gedichtenwedstrijd voor kinderen

Dichtende Cobra kunstenaars

Veel poëzie de komende maanden in Amstelveen. Behalve de gedichtenwedstrijd ter gelegenheid van de fusie van drie culturele instellingen (Volksuniversiteit, Kunstuitleen en Muziek- en Dansschool), organiseert ook het Cobra Museum er één. Die laatste is er voor kinderen tussen 6 en 12 jaar en mlet over ‘vrijheid’ gaan. De jeugdige dichters moeten uitleggen wat die voor hen betekent.

Het wordt een ‘radicale gedichten battle’, meldt het museum. Op de laatste dag van de tentoonstelling Radicale Sociale Animale Talen wordt de prijs uitgereikt aan het mooiste gedicht, gekozen uit 5 nominaties. Alle genomineerden mogen hun gedicht voordragen als ze durven, anders doet een echte dichter dat voor hen. De winnaar krijgt honderd euro.

De gedichten moeten voor 17 september worden ingeleverd. Dat kan via een mailt naar [email protected] of per post naar Sandbergplein 1 1181ZX in Amstelveen (het museum dus).

De CoBrA beweging bestond uit kunstenaars en dichters. Sommigen van die dichters maakten ook kunst en sommige kunstenaars begonnen ook te dichten. Woord en beeld liepen door elkaar heen. Alles mocht. Dat ziet men ook op de tentoonstelling die er nu is in het museum. Bij CoBrA kunstenaars als Dotremont en Alechinsky of bij de kunstenaars van nu zoals bij Maria Barnas en Richard Niessen. Deelnemers aan de wedstrijd wordt aangeraden eens naar de expositie te komen voor inspiratie.

“Voor CoBrA was ‘vrijheid’ dus van het allergrootste belang”, zegt de museum directie. “Ze wilde alles anders doen. op een nieuwe manier. Nieuwe beelden maken, nieuwe woorden opschrijven. Daarom hebben we de gedichtenwedstrijd het thema ‘vrijheid’ mee gegeven.”

 

 

 

Lees ook:Poëziewedstrijd over erotische kunst in Cobra
Lees ook:Vrouwen winnen gedichtenwedstrijd bibliotheek
Lees ook:Huub Oosterhuis in Cobra Museum over Lucebert
Lees ook:Kunst uit ING-kantoren in Cobra Museum
Lees ook:Katja Weitering verlaat Cobra Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.