Concert Jan Lenselink en André van Vliet in Urbanus

Op zaterdag 15 juli 2017 om 20.00 uur geeft het muzikale duo Jan Lenselink (vleugel) en André van Vliet (orgel) een presentatieconcert in de mooie St. Urbanuskerk in Bovenkerk. Het gevarieerde programma zal o.a. bestaan uit werken van Bach, Mozart, Van Otterloo, een wandeling door Italië (opera), musical (The Sound of Music) etc.

Jan Lenselink, geboren in Zwolle, bracht zijn kinderjaren door naast de kerk, waar zijn opa koster was. Zodoende groeide hij op met de orgelklanken in de kerk en werd zijn interesse in de muziek al vroeg gewekt. Met zijn vader bezocht hij de orgelconcerten op het wereldberoemde Schnitger-orgel van de Zwolse St. Michaëlskerk en hoorde hij beroemde organisten, zoals Feike Asma, Piet van Egmond en vele anderen. Hij studeerde aan het Zwols conservatorium de vakken orgel, piano en lichte muziek.

Naast zijn werk als freelance musicus en begeleider van vele koren en solisten geeft hij privéles op piano en keyboard in Emmen. Jan Lenselink treedt regelmatig op in radio en tv programma’s en heeft meegewerkt aan vele opnames op grammofoonplaat en cd. Zijn improvisatietalent in zowel lichte als klassieke muziek wordt door velen gewaardeerd, waardoor hij concerten gaf met bekende musici als Marco Bakker, Ernst Daniël Schmidt, Henk Poort, Thijs van Leer, Gail Gilmore, Liesbeth List, Louis van Dijk en vele anderen.

Hij is ook in het buitenland geen onbekende en maakte zijn opwachting in vele landen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten

 Soloalbums

André van Vliet werd in 1969 geboren te Benschop. Op negenjarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij Herman van Vliet die hem ook de liefde voor met name de Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico van den Hooven, Jan Welmers en Jan Raas. Wekelijks reist hij door het land als begeleider van koren of als solist. Zo concerteerde hij op veel belangrijke orgels in Nederland maar ook daarbuiten. Hij speelde voor radio en tv en maakte zes soloalbums. Evenals op de cd’s pronken bij de concerten -naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré- ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch. In combinatie met andere vocalisten en instrumentalisten worden veel optredens verzorgd, zoals bijv. de combinatie orgel/piano, waarin André samen met Jan Lenselink een zeer verrassend en vernieuwend programma brengt.

Tijdens dit presentatieconcert willen Lenselink en Van Vliet de concertbezoekers een indruk geven van de cd die zij onlangs hebben opgenomen en die ook verkrijgbaar zal zijn. De entree bedraagt € 12,50 (pauzedrankje inbegrepen). Reserveren kan via email [email protected] Kaarten zijn ook voorafgaande aan het concert vanaf 19.30 uur in de kerk verkrijgbaar. Info: www.vriendenbovenkerkseurbanus.nl en www.zingenenzo.com. Of op Facebook Vrienden van de Bovenkerse Urbanus.

 

 

Lees ook:Licht klassiek concert in Urbanuskerk
Lees ook:Sanna van Vliet met band in De Meent
Lees ook:Concert in Urbanuskerk
Lees ook:Veelbelovend jong talent in koffieconcert
Lees ook:Ook Kruiskerk in Piano Promenade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.