Show over effect van muziek op brein

Wat doet muziek met het brein, de gezondheid en de ontwikkeling van een mens? Drie professoren geven een antwoord op die vraag tijdens de show ‘Miracles of Music’, die woensdag 11 oktober (20.00 uur) in Schouwburg Amstelveen wordt gegeven. Burgemeester Mirjam van ’t Veld opent het programma.

Die profs zijn Henkjan Honing (muziekcognitie), Dick Swaab (neurobiologie) en de van TV-optredens bekende Erik Scherder (neuropsychologie). Zij komen uitleggen, laten zien en letterlijk ervaren hoe muziek het brein beïnvloedt.

College

Het theatercollege wordt afgewisseld met live muziek en enkele scènes uit de documentaire Miracles of Music van Pim Giel over de opmerkelijke effecten van muziektherapie. Muziek maken en er naar luisteren is niet alleen fijn, zegt Giel, maar ook goed voor de ontwikkeling, gezondheid en de kwaliteit van leven.

Toegankelijk

De theatershow is onderdeel van het bredere door Pim Giel van de stichting Happy Motion, prof. Scherder en muziektherapeute Evelien Mescher bedachte project Miracles of Music, waarin wetenschappers, muziektherapeuten en musici zich sterk maken om muziek de plaats te geven die ze verdient in ons leven, de zorg en het onderwijs.

Doel van het project is muziektherapie toegankelijk te maken voor mensen die daar zelf niet de financiële middelen voor hebben. Er wordt dan ook om bijdragen gevraagd om de show mogelijk te maken voor Amstelveners die zelf geld niet hebben om de show te betalen. Die donateurs steunen ook het educatieve programma voor muziektherapie voor mensen met een hulpvraag, handicap of eenzaamheid.

Stichting Happy Mation, waarvan directeur Darshan van Egmond van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) voorzitter is, maakt zich sterk voor meer muziek in de zorg en in het onderwijs. In Amstelveen werken veel mensen volgens haar daaraan mee.

 

 

Lees ook:Start ‘beweeg je brein fit’ in P60
Lees ook:Film en lezing over dementie
Lees ook:‘Beweeg je brein’
Lees ook:Uitdagende soul in P60
Lees ook:Acht AV-zangtalenten in Kerstshow op TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.