KLM-bagagelabel geeft tips over Amsterdam

KLM biedt passagiers die in september Amsterdam bezoeken een handige gadget: de KLM Care Tag. Dit intelligente bagagelabel geeft reizigers automatisch gesproken tips over de stad, gebaseerd op de plek waar ze zich op dat moment bevinden. De tag is speciaal ontwikkeld voor KLM en bevat een offline GPS-module en een luidspreker. Terwijl men op zijn gemak door de stad wandelt of fietst, krijg men zo de juiste tip op de juiste plek en op het juiste moment, zegt de KLM.

Zij heeft haar crew tips laten inspreken, gekoppeld aan locaties door heel Amsterdam waar toeristen wel wat assistentie kunnen gebruiken. Bezoekers kunnen de Care Tag eenvoudig aan hun bagage of kleding bevestigen.

Persoonlijke tips

De KLM Care Tag bevat honderden praktische tips in Amsterdam. En dan gaat het niet om de standaard toeristische tips, maar om handige kennis, zoals welke kruispunten het drukst zijn, waar een fiets is te  stallen en hoe men hem goed op slot zet. En waar men op zijn hoede moet zijn voor zakkenrollers. Daarnaast geeft de Care Tag ook luchtigere tips over plekken om gratis de plaatselijke keuken te proeven, waar de mooiste streetart te vinden is of over de beste adresjes om een fiets of boot te huren.

In de afgelopen jaren is Amsterdam een van de populairste toeristenbestemmingen van de wereld geworden, zegt KLM. In januari 2017 werd voor de eerste keer de grens van 1 miljoen bezoekers gepasseerd en in 2025 zal dit aantal met nog eens 30% gegroeid zijn. Samen met Parijs en Lissabon heeft Amsterdam de hoogste bezoekers-inwonersratio.

Beperkte beschikbaarheid

De KLM Care Tag kan alleen in september gratis online besteld worden voor passagiers die naar Amsterdam reizen. Passagiers met een geldig ticket kunnen de Care Tag eenvoudig bestellen, maar beschikbaarheid is beperkt. De eerste batch Care Tags zal alleen in het Engels beschikbaar zijn, maar later dit jaar zal de Care Tag ook uitgebracht worden in het Chinees, Portugees, Duits en Russisch.

 

Lees ook:KLM: Meer passagiers en minder vracht
Lees ook:Kerken komen met pakket voor zinvolle kerst
Lees ook:Veiligheidspakketten voor winkeliers
Lees ook:Vaders op vaderdag gratis met museumtram
Lees ook:Tips Vervoerregio veilig naar school fietsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.