Carla Bosman (Eykmanschool) ‘Superjuf 2017′

Vlnr: Niels Poland, Superjuffie Carla Bosman, Ada Ruiter van Venstra, Marlous Kortstra en weth. Maaike Veeningen. Foto: amstelveenweb.com

Onderwijswethouder Maaike Veeningen (D66) maakte donderdag bekend wie de Superjuf of SuperMees 2017 van Amstelveen en Omstreken is. Dat gebeurde bij in boekhandel Libris Venstra, die de wedstrijd voor de derde keer organiseerde. Het werd Carla Bosman van de Karel Eykmanschool.

Dat kwam doordat zij de meeste stemmen van de drie genomineerden had gekregen. De andere twee genomineerden waren Manouk Kortstra van De Pioniers en meester Niels Poland van Kindercampus King.

De nominatie was voor alle drie trouwens een verrassing, want de kinderen op hun scholen hadden de flyers uiterst geheim ingevuld. Bij de ontknoping in Libris Venstra waren veel leerlingen, ouders en collega’s van de drie aanwezig.

Alle drie de genomineerden kregen een oorkonde en een boekenpakket voor hun klas. Bosman daarnaast een persoonlijk cadeau.

In kinderboeken van Janneke Schotveld is Superjuf de vliegende en dieren reddende hoofdpersoon. En ‘Mees Kees’ in die van de boeken van Mirjam Oldenhave. Hij is een invaller die door de kinderen wordt geholpen.

 

Lees ook:Donderdag wordt ‘superjuf’ bekend gemaakt
Lees ook:Tot 12 juni stemmen voor ‘supermees of -juf’
Lees ook:Verkiezing superjuffie of supermees
Lees ook:‘Meester Levie’ nu supermeester
Lees ook:Strijd om titel ‘Superjuffie’ brandt weer los

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.