Zomerworkshops beeldende kunst en schrijven

Van zaterdag 24 juni t/m zondag 2 juli vindt bij SAKB ateliers aan de Ouderkerkerlaan 15 weer de zomerworkshopweek plaats: tekenen, schilderen, aquarelleren, boetseren en schrijven. In totaal zijn er 23 workshops.

De zomerworkshopweek is volgens SAKB een ideale gelegenheid om te ontdekken wat men allemaal in die ateliers kan doen, zonder meteen aan een hele cursus vast te zitten. Beginners kunnen uitproberen of ze een bepaalde creatieve activiteit spannend genoeg vinden om er een echte cursus in te gaan volgen. ‘Het is ook een geschikt moment om kennis te maken met docenten en te ontdekken of hun manier van werken bij de deelnemer past”, meldt de ¬†organisatie. ‘Of om kennis te maken met een andere techniek dan iemand gewend is.’

Wie bijvoorbeeld figuratief tekent of schildert, kan een abstract landschap proberen te maken bij Bouch, of de

Kostuum tekenen

linker hersenhelft uitschakelen en alleen met de rechter hersenhelft tekenen bij Maartje Greeuw. Ook kan men andere materialen ontdekken dan die men misschien gewend is, zoals Oost-Indische inkt waarmee Marjolein van Doorenmaalen deelnemers hun eigen schoenen laat tekenen. Bij Brigit Hamer en Ellen Stoop kan men zijn schrijftalent botvieren door een haiku of naamdicht op gemarmerd papier te schrijven en te illustreren met verdunde olieverven.

Dit is maar een greep uit het grote aanbod. Kostuumtekenen, mensen tekenen op locatie, boetseren naar model, opgezette vogels natekenen in pastel, en nog veel meer uitdagende activiteiten voor beginners en gevorderden.

Zie voor het volledige programma www.sakb.nl. Daar staat bij elke workshop de naam van de docent en ook diens e-mailadres.

 

 

Lees ook:Open Dag bij de SAKB
Lees ook:B&W vergaderde nu bij SAKB
Lees ook:Grote expositie amateurskunst in Kunstuitleen
Lees ook:Expositie SAKB-kunst in Westend
Lees ook:Zondag: open dag SAKB Ateliers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.