Bibliotheek zoekt vrijwilligers

Hoewel de discussie zich voortsleept over de vraag of zij niet de ontslagen (en potentiële nieuwe) betaalde krachten vervangen, gaat Bibliotheek Amstelland verder met de zoektocht naar vrijwilligers. Er worden, naar eigen zeggen, ‘representatieve, sociale gastheren en -vrouwen voor haar nieuwe Selfservice-uren in de vestigingen Stadsplein, Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn’ gezocht. Ofwel: ‘Hartelijke vrijwilligers mét mensenkennis die de rol van gastheer of gastvrouw met plezier willen vervullen’.

Door het introduceren van ‘selfservice’ wil de bibliotheek dagelijks langer open zijn. Het is de bedoeling dat de klanten zichzelf bedienen, maar door vrijwilligers worden welkom geheten. Voor advies e.d. moeten zijn bij de professionals zijn, die later op de dag komen.

De Bibliotheek Amstelland zegt een organisatie te willen zijn van grote toegevoegde waarde. ‘Een verrijkende plek voor jong tot oud, om te ontspannen, te leren of verrast te worden.’

‘Betere aansluiting’

Er is volgens de bieb een groeiend aanbod van educatieve en culturele programma’s. En de nieuwe openingstijden sluiten ‘nog beter aan’ op behoeften van klanten.

Door de nieuwe selfservice biedt de bibliotheek in alle vestigingen twee serviceniveaus aan, elk op verschillende uren. Eén inclusief de bibliotheekprofessionals dus, bij wie de klant voor een breed scala aan vragen terecht kan, en de door vrijwilligers gerunde Selfservice, waarbij de klant zelfstandig gebruik kan maken van de bibliotheekfaciliteiten.

Per vestiging zullen straks minimaal twee vrijwilligers in de rol van gastheer of gastvrouw enkele uren aanwezig zijn. Een inzet van twee momenten per week is het streven, waarbij rekening met individuele wensen van de vrijwilligers wordt gehouden. Na kennismaking en wederzijdse overeenstemming, volgt een instructieprogramma en een bezoek aan de vestiging van uw keuze. Wie interesse heeft, kan zich aanmelden: www.debibliotheekamstelland.nl. Voor meer informatie kan men mailen naar [email protected] of bellen naar 020 – 6414126.

 

 

Lees ook:Bieb met vrijwilligers per dag langer open
Lees ook:Bibliotheek Uithoorn weer open
Lees ook:Weer kerstdiner voor ouderen
Lees ook:Uitkeringsgerechtigden tevreden over dienstverlening gemeente
Lees ook:Zondagmiddagcafé nu in MOC

2 reacties op “Bibliotheek zoekt vrijwilligers

  1. Banaan

    Men wil nog rekening houden met de individuele wensen van de vrijwilligers. Wat een geste. Het lijkt net echt werk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.