AV beelden naar buitenexpositie A’dam Zuid

Beeld Phyllotaxis van Sjoerd Buisman. Foto: amstelveenweb.com

Tussen de op de Internationale Sculptuur Biënnale ArtZuid, van 19 mei tot en met 8 september, getoonde 65 beelden zitten er drie uit Amstelveen. De expositie strekt zich uit over een lengte van 2,5 kilometer in Amsterdam Zuid. Onder meer langs de Apollolaan. Minervalaan. Churchilllaan en Zuidas.

Dat meldt Amstelveenz. Het glossy huis-aan-huis blad liet er cultuurwethouder Maaike Veeningen (D66) over aan het woord. Zij vindt dat beeldende kunst in openbare ruimte bijdraagt aan identiteit van een stad.

In Amstelveen staan ongeveer tachtig beelden, zegt ze. Op verzoek van de organisatoren van ArtZuid heeft de gemeente onder meer de Constructie van Michael Jacklin (normaal in de middelberm van Keizer Karelweg) en Phyllotaxis van Sjoerd Buisman (Betsy Parklaan) gestuurd. En verder de uit elkaar gevouwen kubus van André Volten, einde 2016 door Kon. Verbond van Grafische Ondernemingen (KVGO) aan de gemeente gegeven.

Overigens onderzoekt de gemeente of doortrekken van de Amsterdamse beeldenroute naar Amstelveen mogelijk is, vertelde Veeningen aan Amstelveenz. Daarbij denkt Veeningen aan de ‘beeldenboulevard’ aan de Keizer Karelweg, waar dit jaar heet beeld Windbloemig van Liet Heringa en Maarten van Kalsbeek wordt geplaatst op de rotonde ter hoogte van de Groen Van Prinstererlaan.

 

Lees ook:Groenelaan: ‘Beeld blijft bij Bolder’
Lees ook:OA Verhuist naar Parktoren
Lees ook:Woningbouw op plek KVGO-gebouw
Lees ook:Model Máxima was in Amstelveen
Lees ook:Aanrijding met letsel Keizer Karelweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.