Vier prijzen voor amateurkunst

Vier prijzen zijn er zondag (23 april) uitgereikt aan deelnemers aan de expositie Amateurkunst in de Kunstuitleen aan het Stadsplein. De tentoonstelling werd geopend op 11 maart, waarbij bijna 200 bezoekers aanwezig waren, Er namen 126 amateur kunstenaars aan deel.

Er waren vier prijzen te winnen: de 1ste publieksprijs in categorie 2D ging naar Yael Hofri met het werk ‘Pensamentas al Cuadrado’ (acrylverf).

En de 1ste publieksprijs in de categorie 3D werd uitgereikt aan Amanda ten Cate met het werk ‘Awakening of the Dance’ (cement).

Zij kregen een waardebon t.w.v. € 250,-, te besteden aan kunstenaarsbenodigdheden.

Ook dit jaar was er een aanmoedigingsprijs, die door een jury – bestaande uit beeldend kunstenaars Jeltje van Houten en Astrid Stoffels – werd uitgereikt. De aanmoedigingsprijs voor de categorie 2D ging naar Anneke Ebberink met het werk “Zonder titel” (olieverf op papier). En de aanmoedigingsprijs voor 3D werd uitgereikt aan Annie Grevenstuk met het werk ‘Kop’ (cement). Zij kregen een cursus naar keuze bij een SAKB Atelier of bij Volksuniversiteit Amstelland .

De prijzen werden uitgereikt door stadsdichter Matthijs den Hollander en de cultuurwethouder van Cultuur, Maaike Veeningen. Naar de expositie kwamen in totaal 650 bezoekers.

 

Lees ook:Prijzen amateurkunst uitgereikt
Lees ook:Prijzen amateurkunst: Heleen Vrolijk en Petronella de Jong
Lees ook:Prijswinnaars expositie Kunstuitleen
Lees ook:Prijswinnaars expositie amateurkunst
Lees ook:Expositie amateurkunst bij Kunstuitleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.