Vesper Felix Mendelssohn in Kruiskerk

Henk Trommel

Op zondag 26 maart wordt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, ‘s middags van 17.00 tot 18.00 uur een muzikale vesper gehouden. Uitgevoerd worden twee motetten van Felix Mendelssohn. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur. Om 16.40 uur is er voor geïnteresseerden een korte uitleg over muzikale bijzonderheden van deze muziek. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Het eerste werk is Jesu meine Freude, een motet van Felix Mendelssohn uit 1828 gecomponeerd op een koraal van Johann Franck uit de zeventiende eeuw. Het tweede motet, Herr, nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren, is een a capella werk gecomponeerd aan het eind van zijn leven in 1847. Het is gebaseerd op een Bijbelse tekst, de lofzang van Simeon die deze zingt als hij de pasgeboren Jezus ziet.

Het vocaal ensemble Linguae atque Cordis zingt beide motetten, het eerste begeleid door strijkers en kistorgel, onder leiding van Bert ‘t Hart. Organist is Henk Trommel en liturg ds. Jaap Doolaard uit Zeist.

 

Lees ook:Romantische muziek in Kruiskerk
Lees ook:Weer muzikale vesper in Kruiskerk
Lees ook:Mendelssohn en Arvo Pärt in Kruiskerk
Lees ook:Vesper met cantate in Kruiskerk
Lees ook:Muzikale vesper in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.