Expositie Han Mes bij Van der Togt verlengd

De tentoonstelling van Han Mes in Museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat is verlengd tot en met 8 januari. Het museum toont schilderijen van Mes ter ere van haar komende 80e verjaardag. De tentoonstelling is een hommage aan haar werk.

Tien jaar geleden verhuisde Han Mes van Amsterdam naar Bergen (NH). Daar heeft zij een prachtig atelier, waarin zij dagelijks werkt. De omgeving – duinen, strand en zee – bieden Mes ervaringen die het licht en de ruimte in haar schilderijen doen veranderen.

Haar onderwerpen zijn landschappen, portretten en eigen verhalen die ze vertelt op het linnen. Ook het wereld gebeuren zet Mes om in beelden, zoals zij ze ziet en ervaart. Naarmate Mes ouder werd is de verinnerlijking steeds intenser geworden.

Gelijktijdig met die van werken van Han Mes loopt de tentoonstelling “25 jaar Jan” -met werken van Sam Francis, Karel Appel, Walasse Ting en Pierre Alechinsky te zien.

 

 

Lees ook:Han Mes (80) in Museum Jan van der Togt
Lees ook:Verstilling kenmerk werk Han Mes (80)
Lees ook:Overzichtstentoonstelling Ans Markus
Lees ook:Expostie Paul Dikker en Willem Harbers
Lees ook:Expositie ‘alternative facts’ op twee locaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.