Russische musici in Kruiskerk

Twee Russische musici verzorgen zondag 23 oktober (12.00 uur) een koffieconcert in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a. Hoboïst Vladimir Skliarenko en pianiste Elena Lelchuk spelen samen met hun Nederlandse collega, organist Peter Ouwerkerk, feestelijke composities uit de barok van Händel, Telemann en Quantz en de prachtige triosonate BWV 529 van Bach op het Flentrop-orgel.

Uit de huidige tijd klinken de composities van de Noor Rolf Løfland, de Est Peeter Vähi en de Oekraïner Dmitri Javtuhovich. Een enerverende fuga van de Argentijn Astor Piazzolla besluit het programma. Het concert duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

 Tournee

De hoboïst Vladimir Skliarenko en de pianiste Elena Lelchuk zijn beiden als docent verbonden aan het conservatorium van Saratov, na de conservatoria van Moskou en Petersburg het derde grote conservatorium van Rusland. Zij maken momenteel een tournee door West-Europa en brengen samen met hun Nederlandse collega, organist Peter Ouwerkerk, een boeiend programma van bekende klassieke en lichtere muziek met werken van Händel, Telemann, Quantz en Bach.

Uit de huidige tijd wordt onder andere een compositie van de Noor Rolf Løfland uitgevoerd. Hij maakte tweemaal composities waarmee op het Europees songfestival de eerste plaats werd behaald.

 

 

Lees ook:Cecilia Bernardini in Kruiskerk
Lees ook:Telemann-cantate in Kruiskerk
Lees ook:Koffieconcert in Paaskerk van AV-musici
Lees ook:Amerikaanse muziek in Paaskerk
Lees ook:Koffieconcert Bach Solo in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.