Lezing over Amstelporselein

Amstelporselein is het onderwerp van een lezing die Ton Ammerlaan woensdag (21 september, 20.00 uur) houdt bij de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA). Die wordt gehouden in het onderkomen van de vereniging aan Orion 19A.

In de lezing gaat Ammerlaan in op de geschiedenis van het Amstelporselein, de techniek om dat te maken en op de (plaatsen van) ervan bestaande collecties. Porselein ontstond in China, maar kwam via Duitsland naar Nederland (en o.m. naar Weesp, Loosdrecht en Ouder- en Nieuwer Amstel). In de lezing wordt een overzicht gegeven van de fabricagemethoden van aardewerk en porselein. Er zijn royale collecties van Amstelporselein te zien in musea te Weesp, Loosdrecht, Ouderkerk, Leeuwarden en Amsterdam en bij particulieren.

 

 

 

Lees ook:Tentoonstelling ‘Nieuw Amstel Porselein’ in Kunstuitleen
Lees ook:Expositie ‘Nieuw Amstel Porselein’van Joke Schole geopend
Lees ook:Lezing Archeologie in Ouderkerk
Lees ook:Lezing over o.m. oud-predikant Ouderkerk
Lees ook:Renovatie Poppentheater genomineerd voor bijdrage Rabofonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.