Katja Weitering verlaat Cobra Museum

Na er twaalf jaar te hebben gewerkt, de laatste zes jaar als artistiek directeur, neemt Katja Weitering afscheid van het Cobra Museum voor Moderne Kunst. Per 1 augustus gaat zij bij Museum Catharijneconvent aan de slag als Hoofd Projectbureau. Weitering wordt verantwoordelijk voor de tentoonstellingen in het museum. Het eerste project waar ze zich mee bezig zal houden is een grote tentoonstelling over Maria die begin 2017 wordt geopend.

Katja Weitering (1975) trad in 2004 als conservator in dienst bij het Cobra Museum. Eerder was zij werkzaam bij het Bonnefantenmuseum en ING Art Management. Sinds 2010 vormt ze samen met zakelijk directeur Els Ottenhof de directie van het Cobra Museum. Onder haar artistieke leiding ontwikkelde het museum een ambitieus programma van succesvolle tentoonstellingen, waaronder Klee & Cobra. Het begint als kind, From the Guggenheim Collection en recentelijk Miró & Cobra. Experimenteel spel. Tevens verbond Weitering het erfgoed van de Cobra beweging aan hedendaagse kunst, met onder andere solopresentaties van Nathaniel Mellors, Rob Voerman en Jennifer Tee.

Hugo Siblesz, voorzitter van het Bestuur van het Cobra Museum voor Moderne Kunst: ‘Katja Weitering is de afgelopen jaren van grote betekenis geweest voor het Cobra Museum. Ze heeft het museum naar een hoger artistiek niveau getild en vernieuwende presentaties ontwikkeld. We wensen haar veel succes toe in haar nieuwe rol bij Museum Catharijneconvent. Het bestuur van het Cobra Museum gaat op zoek naar een nieuwe artistiek directeur.’

 

 

Lees ook:Cobra Museum bijna 100.000 bezoekers
Lees ook:Jennifer Tee wint Cobra Kunstprijs AV
Lees ook:Recordaantal van 100.000 bezoekers in Cobra
Lees ook:‘Miró & Cobra’ in Cobra Museum
Lees ook:Winnaar Cobra kunstprijs Metahaven exposeert nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.