Romantische muziek in Kruiskerk

Er komt weer een muzikale vesper in de Kruiskerk. Op zondag 4 oktober (17.00 uur) zijn daar enkele geliefde werken van Felix Mendelssohn Bartholdy te beluisteren. De muzikale leiding heeft Henk Trommel. Nienke Oostenrijk (sopraan) zingt de sologedeelten, Peter Ouwerkerk begeleidt op het orgel en de Vespercantorij zingt de kooronderdelen.

Liturg is ds. Geertien Morsink uit Zeist. Vanaf 16.30 uur is iedereen welkom en staan koffie en thee klaar. Voorafgaand aan de vesper geeft Henk Trommel van 16.40 uur af voor geïnteresseerden een korte toelichting op de muziek. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

In de vesper worden drie koorwerken van Mendelssohn uitgevoerd: ‘Hör’ mein Bitten’, een bewerking van psalm 55 en ‘Hebe deine Augen auf’, een bewerking voor vrouwenkoor van psalm 121. Verder klinken Mendelssohns prachtige melodieën op de Luthers vertaling van het gregoriaanse ‘Dona nobis pacem’: Verleih’ uns Frieden gnädiglich.

 

 

Lees ook:Weer muzikale vesper in Kruiskerk
Lees ook:Vesper Felix Mendelssohn in Kruiskerk
Lees ook:Howells’ Requiem in Kruiskerk
Lees ook:Bachcantate in muzikale vesper
Lees ook:Motetten in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.