Canon van Amstelveen

 

Dorpskerk. Foto: amstelveenweb.com

Dezer dagen verschijnt de Canon van Amstelveen in de serie Historische Cahiers. De Canon is een uitgave van de Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) en volgens haar bedoeld om de ‘hoofdmomenten’ uit het verleden van de gemeente in zicht te brengen.

Geen geschiedenisboek dus, met ruime aandacht voor achtergronden en hoofdrolspelers uit het verleden, waarschuwt VHA. Maar na elk zogenoemd ‘venster’ in de Canon volgt een uitgebreide literatuurlijst voor wie er meer over wil weten.

“Daarom is deze canon bij uitstek geschikt om leerlingen van scholen in contact te brengen met de plaatselijke geschiedenis”, zegt VHA. “Het is in de eerste plaats een leidraad voor leerkrachten.”

De tekst in de geïllusteerde uitgave is van P. van Schaik, kennen van de  Amstelveense geschiedenis.  Het is de bedoeling in het najaar een feestje rond het zogenoemde eerste exemplaar te bouwen. Dat woprdt dan waarschijnlijk aan de burgemeester overhandigd.

 

Lees ook:Bij Canon 120 arbeidsplaatsen weg uit Amstelveen
Lees ook:Ook distributiecentrum Canon vertrekt
Lees ook:Amstelveense ondernemers bij Canon in de leer
Lees ook:Burgemeester bij gevederde rovers
Lees ook:Boekje over 400 jaar begraafplaats Beth Haim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.