Vierde ‘Indiëlezing’ met dr. Stef Scagliola

De in de stichting rond het Indiëmonument in het Broesepark actieve Conchita Willems presenteert zondag  8 maart (14.00 uur) het programma rond de vierde zogenoemde Indiëlezing. “Mijn herinnering, jouw verhaal”, is het thema.  De bijeenkomst wordt gehouden in Theater van ’t Woord, Openbare Bibliotheek Amsterdam , aan de Oosterdokskade 143.

Spreker is dr. Stef Scagliola, die samen met Annegriet Wietsma het boek ‘Liefde in tijden van oorlog: onze jongens en hun verzwegen kinderen in De Oost’ schreef. Dr. Stef Scagliola vertelt over het onderzoek voor het boek en het vervolg daarop: familie die onbekend is, kan worden gezocht en gevonden.

Na de pauze vertellen verschillende mensen hun verhaal over hoe zij, na de oorlog, elkaar als familieleden hebben gevonden. Ook wordt een nieuw portret onthuld en aan de collectie Helden toegevoegd worden. Er is muziek van Young Released. Toegang is gratis, aanmelden wel verplicht. Dat kan via het digitaal aanmeldformulier: 

http://www.indischherinneringscentrum.nl/aanmeldformulier-indie-lezing-8-maart-2015  

Lees ook:Indië-Lezing in Amsterdam
Lees ook:Indie-lezing over kinderen Japanse vaders
Lees ook:Boek over Nora Valk naar scholieren
Lees ook:Prof. Lapré bij jaarlijkse Indië herdenking
Lees ook:Naar herdenking bij Indiëmonument via A’damseweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.