Bach cantates in Kruiskerk

In een nieuwjaarsconcert in de Kruiskerk aan de Van der Veerelaan 30a zijn zondag 4 januari (20.15 uur) twee cantates uit Bachs Weihnachtsoratorium te horen. Er wordt gezongen en gespeeld door koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam.

Voor de feestelijke muziek ban Johann Sebastian Bach (1685-1750) is het orkest uitgebreid met pauken, trompetten, hobo’s en fagotten. De entree is € 12,50;  CJP-ers en studenten betalen € 5. Er is geen pauze. Na afloop is er onder het genot van een (gratis) drankje gelegenheid elkaar een gelukkig nieuw jaar te wensen. Kaarten kunnen vooraf gereserveerd worden op [email protected] Meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Het hele oratorium bestaat uit zes cantates voor de kersttijd. Tijdens dit concert worden twee cantates uitgevoerd: die voor de eerste zondag van het  nieuwe jaar en de cantate voor Driekoningen.

Het Bach Ensemble Amsterdam bestaat nu twee jaar. Het stelt zich ten doel de muziek van Bach op authentieke wijze op ‘moderne’ instrumenten uit te voeren. Orkest en koor bestaan uit goed geschoolde amateur musici, die onder professionele begeleiding een hoog uitvoeringsniveau weten te bereiken. De solisten zijn Titia van Heyst sopraan, Marleene Goldstein alt, Falco van Loon tenor en Michiel Meijer is de solist in de baspartijen. Paulien Kostense heeft de muzikale leiding.

 

Lees ook:Bach Ensemble met Paasoratorium Bach
Lees ook:Muzikale Vesper met Bach Ensemble in Kruiskerk
Lees ook:Bach Ensemble Amsterdam in Kruiskerk
Lees ook:Nieuwjaarsconcert in Kruiskerk
Lees ook:Italiaanse en Duitse kerkmuziek in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.