Kerstconcert In Urbanus te Nes

In de Urbanus kerk te Nes aan de Amstel(Amstel-dijk  Zuid 145) vindt zondag 21 december om 14.15 uur een kerstconcert met een pauze plaats. Het wordt gegeven door Musica Amsterdam, geleid door Herman Rouw. Peter Ouwerkerk werkt  mee op orgel en piano. Door hoge kosten, relatief weinig bezoekers en steeds meer wegvallende steun van donateurs is dit voorlopig het laatste door de stichting Vrienden van de Urbanuskerk georganiseerde concert dat in de kerk wordt gegeven.

In het kerstconcert worden composities uitgevoerd van Benjamin Britten (A boy was born, A new Carol, Chorale, Rejoice in the Lamb) Herbert Howells, (Here is a little door, Sing Lullebay, A spotless rose) John Stevens (There is a rose) Ralf Vaughn Williams (Fantasia on Cristmas Carols) en Thomas Weelkes (Gloria in excelsis).

 

Voor het publiek om mee te zingen met het koor worden uitgevoerd: O come, all ye faithful (melodie Adeste, fideles), Nu zijt wellekome, O Kerstnacht schoner dan de dagen (tekst: Joost van den Vondel) en Hark! The herald-angels sing (arr. David Willcocks).

Toegang: € 10,00 per persoon (kinderen gratis). De kerk is open om 13.30 uur. Parkeren op het kerkplein. Bij ‘vol’ parkeren in het dorp. De organisatie is in handen van Stichting Vrienden van de Urbanuskerk te Nes a/d Amstel

in samenwerking met het kerkbestuur van de Urbanuskerk.

www.vriendenurbanuskerknes.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Kerstconcert in Urbanuskerk
Lees ook:Gospelkoor houdt (kerst) workshops
Lees ook:‘Kerstworkshops’ gospelkoor starten 5 september
Lees ook:Goed bezocht kerstconcert van Gospelkoor
Lees ook:Kerst Sing-in in Paaskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.