Twee exposities in ziekenhuis

 

Akke Feddema

 

Twee exposities zijn er tot het einde van het jaar in de gangen van Ziekenhuis Amstelland. Er zijn schilderijen van Akke Feddema-Fokker en Robert Kokkelink te zien.

Kokkelink werkt grotendeels abstract in felle kleuren en op grote doeken. Feddema-Fokker hanteert diverse stijlen, van abstract tot fotografisch. Portretten hebben haar voorkeur.De exposities zijn zeven dagen per week te zien in Gang B van het Ziekenhuis en de gangen bij de fysiotherapie.

Akke Feddema-Fokker komt oorspronkelijk uit Waverveen en schildert al sinds haar 13e jaar. Ze heeft door de tijd heen vele technieken op het gebied van tekenen, schilderen, en textiel toegepast. Op dit moment verdiept ze zich in de Rembrandt-techniek.
Na vele opdrachten en exposities van veelzijdig werk wil zij nu meer tijd vrijmaken voor het schilderen van eigen werk en portretten. Daarin is zij niet snel tevreden.

Haar voorliefde ligt bij portretten in al haar emoties. Maar ook dieren, abstracte kunst gecombineerd met fotografisch passeren haar penseel. Zij heeft de laatste jaren geëxposeerd in o.a. het Coda museum te Apeldoorn, Jan van der Togt museum en internationaal o.a. in de Griffin Gallery in Londen.

Robert Kokkelink is opgegroeid in een tropische omgeving. De warme kleuren en de emoties uit zijn jeugd heeft hij omgezet in ‘lyrisch abstracte’ kunstwerken.
Zijn voorliefde gaat uit naar acrylverf gemengd met olieverf en werken met felle kleuren. Door toepassing van structuur pasta’s komt de compositie tot leven. De abstracte composities, de contrasten en de gedurfde kleurcombinaties zijn in harmonie en geven de groot formaat doeken een bijzondere uitstraling.

Lees ook:Twee exposities in ziekenhuis
Lees ook:Nieuwe kunst in het ziekenhuis
Lees ook:Nieuwe exposities in ziekenhuis
Lees ook:Rob Polak en Dennis Philipoom in Van der Togt Museum
Lees ook:Expositie Ans Bakker in Museum Jan v.d. Togt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.