Kunst uit ING-kantoren in Cobra Museum

In aanwezigheid van diverse kunstenaars wordt op 12 september (17.30 uur) in het Cobra Museum de tentoonstelling ‘The Hidden Picture’ geopend. Die heeft een indruk van de 40 jaar lang door ING verzamelde kunst.Meer dan 70 schilderijen, tekeningen, sculpturen en foto’s verhuizen van ING-kantoren naar het museum. Die kunstenaars van ‘De Ateliers’ maken in opdracht van de bank een nieuw werk. Naast verscheidene kunstenaars zijn bij de opening o.a. ook  CEO RalphHamers van ING Groep en Annemarie van Gaal aanwezig.

‘The Hidden Picture’toont een overzicht van moderne en hedendaagse kunst die doorgaans niet voor het publiek te zien is. Normaal gesproken hangen deze meer dan zeventig werken verdeeld over talrijke bankkantoren in binnen- en buitenland of ze worden individueel en tijdelijk tentoongesteld.

Twee van de geselecteerde werken zijn van Ger van Elk. Het werk van de onlangs overleden kunstenaar is sinds 1997 vertegenwoordigd in de ING Collectie. Het is de eerste keer dat de kunstwerken uit de ING Collectie uit Nederland, België, Polen en het Verenigd Koninkrijk gezamenlijk worden gepresenteerd. ‘Door de verschillende collecties in samenhang te tonen ontstaat een relevante afspiegeling van de totale collectie, de verhouding tot de beeldende kunstsector en daarmee tot de samenleving’, meldt de directie van het Cobra Museum.  De tentoonstelling is voor publiek geopend van 13 september af. Er is een uitgebreid activiteiten programma met lezingen en workshops. www.cobra-museum.nl

 

Lees ook:Kunst ING te zien in Cobra Museum
Lees ook:Vijftien topwerken uit collectie ABN Amro in Cobra Museum
Lees ook:Werken uit Cobra Museum in Ver. Ar. Emiraten
Lees ook:Zomerprogramma met unieke collectie in Cobra Museum
Lees ook:Recordaantal van 100.000 bezoekers in Cobra

Eén reactie op “Kunst uit ING-kantoren in Cobra Museum

  1. gjzn

    Een opsteker. Heerlijk!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.