‘Op Reis’ thema van Monumentendagen

Station Amstelveen, gemeentelijk monument

‘Op reis’ is het thema van de Open Monumentendagen op 13 en 14 september. Op die landelijke dag van het monumentale erfgoed, worden ook in Amstelveen de monumenten onder de aandacht gebracht. Lokaal staan beide dagen deze keer in het teken van ’50 jaar Amstelveen’, omdat de gemeente nu een halve eeuw zo heet (voorheen was de naam Nieuwer-Amstel). De Vereniging Historisch Amstelveen (VHA) staat dan met een kraam in het Oude Dorp.

Om de monumenten onder de aandacht te brengen, zijn een wandelroute dor het Oude Dorp en een fietsroute langs de Amstel uitgestippeld. Het thema ‘op reis’ gaat over middelen van vervoer, mobiel erfgoed. Over wegen, sporen en kanalen en over de gebouwde monumenten die daarbij horen.

2014 is ook het jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed. Daarom koos de stichting Open Monumentendag het thema ‘Op Reis’. Naast en folder zal er door middel van QR-codes allerlei informatie langs de Amstelveense route opvraagbaar zijn en de gemeente heeft RTV Amstelveen 30 filmpjes laten maken over lokale monumenten. Die worden via de lokale tv uitgezonden en zijn ok te zien op de beide Monumentendagen.

Lees ook:Kerken en Zorgvlied open op monumentendagen
Lees ook:Tentoonstelling ‘Op de kaart’ van Historisch Amstelveen
Lees ook:Route voor smartphone Open Monumentendagen
Lees ook:Urbanuskerk Nes open op Monumentendagen
Lees ook:Gemeentelijke promotiefilms monumenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.