Genomineerd voor ‘boekverkoper van het jaar’

Boekverkoper Remco Houtepen van de Amstelveense boekhandel Libris Venstra is genomineerd voor de fel begeerde titel ‘Boekverkoper van het jaar’.

Elk jaar  kunnen boekenliefhebbers in Nederland  hun favoriete boekverkoper daarvoor nomineren.  Uit de genomineerden wordt vervolgens een longlist van 20 boekverkopers samengesteld.  Remco Houtepen van boekhandel Venstra is dit jaar genomineerd.

Houtepen (43) is sinds 1992 werkzaam in het boekenvak. Hij begon als student bij de VU Boekhandel en is sinds 2001 bedrijfsleider bij Venstra. Libris Venstra verhuisde vorig jaar naar de nieuwe locatie aan het Stadsplein.

De nominatie ervaart Houtepen als een grote eer maar hij verwijst  in eerste instantie naar zijn collegae en de eigenaar met wie hij samen de boekhandel runt. ´Wij zijn Venstra met zijn allen, ik doe het niet alleen´. Uit de longlist zal middels een verkiezing een shortlist tot stand komen. Boekenliefhebbers kunnen er voor zorgen dat de Amstelveense boekverkoper op die shortlist komt.  Op de website van Venstra is een link te vinden om te stemmen.

De jury – bestaande uit auteur Peter Buwalda, uitgevers Maarten Boers en  Caspar Dullaart en Bart Van Aken ,Boekverkoper van het Jaar 2013 – zal in september uit de shortlist de uiteindelijke winnaar kiezen.
U kunt stemmen via  – www.venstra.nl of http://www.elspeetconferenties.nl/stemmen/

 

Lees ook:Venstrabaas Boekverkoper van het Jaar?
Lees ook:Remco Houtepen (Venstra) boekverkoper van het jaar
Lees ook:Houtepen van Venstra nu op shortlist
Lees ook:Toine Heijmans over ‘Op zee’ bij Venstra
Lees ook:Verhalenwedstrijd bij Libris voor kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.