Lezing over Rusland op Wester-Amstel

Michel Krielaars houdt zondag (9 maart) om 14.00 uur een lezing op buitenplaats Wester-Amstel (Amsteldijk Noord 55). Die lezing is getiteld: “Het brilletje van Tsjechov. Reizen door Rusland”.  Krielaars is historicus en Ruslandkundige en was tussen 2007 en 2012 correspondent van NRC Handelsblad in Moskou.

Nu is hij chef boekenbijlage van die krant. Hij toont Rusland door de ogen van Tsjechov en gespiegeld aan zijn eigen ervaringen met de Russen. De aanwezigen volgen zijn reizen langs de vele woonplaatsen van Tsjechov, te beginnen met zijn geboorteplaats aan de zee van Azarov. Zo doorkruist het publiek een groot deel van Rusland.

Tsjechov, een schrijver die tot nu toe tot geen enkele stroming gerekend kon worden, hoopte dat hij door middel van zijn werk kon bijdragen aan een betere samenleving. Maar het Rusland van nu is, buiten Moskou, nog even chaotisch als 150 jaar geleden.

De lezing wordt opgeluisterd door Russische romances, gezongen door Henriette Schenk, begeleid door Henk Meulenbeld, accordeon. Kaarten € 8,50, donateurs € 6,00, koffie en thee gratis  Reserveren via de website:  [email protected] 

Lees ook:Lezing over Hannie Michaelis op Wester-Amstel
Lees ook:Lezing over eerste wereldoorlog op Wester-Amstel
Lees ook:Lezing over Westelijk Amsterdam op buitenplaats Wester-Amstel
Lees ook:Ruslandkenner d’Hamecourt bij boekhandel Venstra
Lees ook:Lezing ‘‘Toen wij van Rotterdam vertrokken’

Eén reactie op “Lezing over Rusland op Wester-Amstel

  1. gjzn

    Komen we ook op de Krim?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.