Russische romantiek in koffieconcert Kruiskerk

Russische romantiek in de Kruiskerk (Van der Veerelaan 30A) op zondag 26 januari. Dan geeft daar om 12.00 uur het Antonin-strijkkwartet – een koffieconcert van een uur. Het kwartet bestaat uit vier (ex)-studenten van het Amsterdams conservatorium en speelt twee composities uit de tweede helft van de negentiende eeuw.

 

Van Aleksander Borodin (1833 – 1887) wordt het tweede strijkkwartet (D-majeur) uit 1881 ten gehore gebracht en van Pjotr Iljitsj Tchaikovski (1840 – 1893) het eerste (opus 11) uit 1871. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.  Iedereen is welkom van 11.30 uur af, koffie en thee staan klaar.

 In beide strijkkwartetten is de invloed van Beethoven en Schubert merkbaar, maar beide zijn ook onmiskenbaar Russisch in hun melancholieke lyriek en in het gebruik van Russische volksmelodieën.  In Antonin-kwartet spelen eerste violist is Ruña ‘t Hart, tweede violist Shin Sihan, altviolist Robin van Gameren en cellist Amke te Wies. Ze geven als kwartet regelmatig uitvoeringen in en buiten Nederland.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Concert van Lobkowicz-strijkkwartet in Kruiskerk
Lees ook:Dudok-strijkkwartet in de Kruiskerk
Lees ook:Helikon kwartet op Wester-Amstel
Lees ook:Beroemd Kozakkenkoor in Annakerk
Lees ook:Lezing over Russische keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.