Groenelaan: ‘Beeld blijft bij Bolder’

 

Foto: Amstelveenweb.com

Het beeld in de vijver bij Groenhof moet daar blijven. Op verzoek van D66 zegde wethouder Levie in september te zullen onderzoeken of het naar de nieuwe rotonde op de Keizer Karelweg kan worden verplaatst. Geen sprake van, vond vrijwel unaniem een wijkvergadering van Groenelaan dinsdagavond. Het beeld hoort bij wijkcentrum De Bolder en ligt ook in de bij dat wijkcentrum behorende vijver, vond de vergadering. Het is onlangs schoon gemaakt, wegens vervuiling door vogels. Volgens D66-raadslid Rien Alink kwam het door de vervuiling in het nieuws en daarmee de vraag of het niet verplaatst kon worden. Maar dat gebeurde alleen door een brief van één bewoonster, constateerde men dinsdagavond. “En waar het beeld ook heen gaat, overal komt er vogelpoep op”, zei een van de wijkbewoonsters.

Het zal, waar dan ook, steeds moeten worden schoongemaakt, oordeelde de vergadering van het wijkplatform. Bovendien is het van brons en ligt het in de vijver aan de ketting. Elders wordt het gestolen of verminkt door bronsdieven, werd gesuggereerd.

Intussen zou een beeld op de rotonde wel het begin van een reeks beelden op de Keizer Karelweg, eindigend met de Judoka’s van Pieter de Monchy, kunnen zijn, vindt Alink. Levie is wel van plan die culturele impuls van de weg te bestuderen. Hij gaf aan dat voor verplaatsing van het beeld uit de vijver bij Groenhof contact met het wijkplatform nodig is. Dat zal nu dus negatief adviseren.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:Rotonde Keizer Karelweg geopend
Lees ook:Twee kruispunten Keizer Karelweg veiliger
Lees ook:Auto te water, niet door nieuwe rotonde
Lees ook:Vergadering wijkplatform verplaatst van Meent naar Westend
Lees ook:Vergadering wijkplatform Elsrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.