Tweede Indië lezing op 8 maart

Indie Monument

Tijdens een door de Amstelveense Conchita Willems geleide bijeenkomst in het Theater van ‘t Woord van de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Oosterdokskade 143, wordt op vrijdag 8 maart (14.00 uur) de zogenoemde Indië lezing gehouden. Het is de tweede editie van dat fenomeen. De bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen, in ‘t bijzonder voor wie zich  vooraf heeft aangemeld. De tweede Indië-lezing heeft als thema: ‘Heden en verleden, Vrouwenlevens in en na de Tweede Wereldoorlog’ en bestaat uit twee inleidingen, afgewisseld door muziek en zang. De eerste inleider, mevrouw Lies Cruden-Heerenveen, spreekt over haar moeder en haar eigen ervaring tijdens WO II/ Zij gaat daarover samen met haar zoon Gordon vertellen. Dr. Saskia Wieringa heeft het over het leven van vrouwen en meisjes na WO II, na 1945 in Indonesië. Het geheel wordt muzikaal omlijst door de zangeres Kirsten Kuyp.

Voor aanmelding en informatie:  [email protected]

 

 

Lees ook:Indiëlezing over Oorlog en Herinnering
Lees ook:Nora Valk bij herdenking Indië monument
Lees ook:Jaarlijkse herdenking bij Indië monument
Lees ook:Herdenking bij Indie monument op 14 augustus
Lees ook:Herdenking bij Indië -monument

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.