Recordaantal van 100.000 bezoekers in Cobra

Het Cobra Museum ontving dezer dagen zijn 100.000ste bezoeker in 2012. Een record en volgens de directie voor een middelgroot kunstmuseum een enorm aantal. Vooral de in het voorjaar gehouden tentoonstelling  Klee en Cobra, een regelrecht succes, zorgde ervoor. Het was de eerste presentatie sinds tien jaar in Nederland. Volgens zakelijk directeur Els Ottenhof was het opvallend dat de kunst van Klee nog steeds geliefd is in Nederland bij een breed publiek. In 1948 was zijn werk hier voor het eerst in het Stedelijk Museum te zien.  Naast die van Cobra kunstenaars, waarvan het ook een vaste collectie heeft, toont het museum ook steeds meer kunst van aan die beweging gerelateerde kunstenaars, zoals Paul Klee. Op het ogenlik is er werk van Bram Bogart te zien. Katja Weitering, artistiek directeur: “De programmering is erop gericht het publiek in contact brengen met Cobra en aan Cobra gerelateerde kunstenaars. Naast een grootheid als Paul Klee kan dat ook hedendaagse kunst zijn, waarin de geest van Cobra’s experimenteerdrift en sociaal engagement centraal staan.” Begin volgend jaar wordt een solotentoonstelling van Michael Tedja (1971) gehouden.  ‘Het hof van Appel´, een buitententoonstelling in samenwerking met Kasteel De Keukenhof, trok dit jaar 13 duizend bezoekers. In het totale bezoekersaantal (100.000) is de tentoonstelling ‘Cobra, 1000 days of Free Art’ –  samen met het Sakip Sabanci in Instanbul georganiseerd – niet meegeteld. Daardoor werden 10.000 bezoekers voor het eerst met het werk van Cobra in contact gebracht. De directie hoopt voor volgend jaar hoopt op toename van de groei. Onder meer worden dan ‘Armando vs Armando’  en een buitenproject met Tajiri in kasteel Keukenhof gehouden. Ook is er de vijfde editie van de Cobra Kunstprijs voor jonge kunstenaars. Verder moet onder meer een driejarige samenwerking met de Rietveld Academie de eerste vruchten afwerpen.

Lees ook:Kunst uit ING-kantoren in Cobra Museum
Lees ook:Katja Weitering verlaat Cobra Museum
Lees ook:Klee en Cobra samen in Cobra Museum
Lees ook:Cobra-kunstenaar Götz (103) overleden
Lees ook:Vijftien topwerken uit collectie ABN Amro in Cobra Museum

Eén reactie op “Recordaantal van 100.000 bezoekers in Cobra

  1. gold account

    Overigens waren de andere genomineerden voor de Grote Prijs ook performancekunstenaars. Nog volgens de jury zijn zij in tentoonstellingen of wedstrijden “meestal benadeeld door hun vluchtig karakter”.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.