Dit jaar 30 mille subsidie gemeentelijke monumenten

 

Apostolisch Genootschap Graaf Aelbrechtlaan

Over liefst tien monumenten uitgesmeerd, heeft de gemeente dit jaar dertig mille subsidie uitgekeerd voor onderhoud en restauratie. Dat is een derde van het budget dat zij er jaarlijks voor reserveert. Maar volgens wethouder Herbert Raat (VVD) kan het onderhoud van gemeentelijke monumenten ‘flink in de papieren’ lopen. Er werd onder meer een financiële bijdrage geleverd voor de kerk van het Apostolisch Genootschap aan de Graaf Aelbrechtlaan, de Johanneskapel aan de Amsterdamseweg, het herstel van een rieten dak op een boerderij aan de Amsteldijk zuid en het schilderwerk, voegwerk- en metselwerkherstel aan enkele huizen aan de Rentmeesterslaan.Er zijn in totaal 128 gemeentelijke monumenten. Met subsidie komt de gemeente de eigenaren van gemeentelijke monumenten tegemoet. Onderhoud aan een monument kan duurder zijn dan dat aan een pand zonder status. Er gelden bijvoorbeeld hogere eisen, zoals noodzakelijke houten (in plaats van kunststof) kozijnen en het in stand houden van beschermingswaardige detailleringen, zoals speciaal voegwerk en dakpannen. De gemeente subsidieert maximaal een kwart van de kosten. Voor woonhuizen geldt daarbij een maximum van € 10.000 en voor grotere monumenten zoals kerken, scholen en boerderijen van € 20.000,-.  

 

Ook in 2013 kan subsidie worden aangevraagd voor onderhoud en restauratie van gemeentelijke monumenten. Belangstellenden kunnen voor meer informatie contact opnemen met de adviseur monumenten van de gemeente via (020) 540 4911. Voor onderhoud en restauratie van rijksmonumenten is subsidie of een laagrentende lening aan te vragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

 

 

 

Lees ook:CDA blij met subsidie Urbanuskerk
Lees ook:Gemeente wil van 52 bruggen in bos monumenten maken
Lees ook:Gemeentelijke promotiefilms monumenten
Lees ook:Eigenaren willen banpalen niet kwijt
Lees ook:Subsidie voor beveiligen woning of bedrijfspand

Eén reactie op “Dit jaar 30 mille subsidie gemeentelijke monumenten

  1. Kunststofraamkozijn

    Waarschijnlijk dat men het Corona Accent CT70 profiel van het Duitse Schuco niet ter overweging genomen heeft. Jammer, want kunststof kozijnen gemaakt van dit profiel hebben een enorm onderhoudsgemak en sluiten qua vormgeving prachtig aan op het gevraagde uiterlijk bij klassieke panden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.