SP tegen boekhandel in bieb-gebouw

Patrick Adriaans (SP)

De SP ziet niets in het verhuren van de begane grond van het bibliotheekgebouw aan het Stadsplein aan een commerciële instelling. Op die manier denken B&W een deel van de noodzakelijke bezuinigingen op cultuur te kunnen realiseren, maar er is wel 3,5 ton nodig voor een noodzakelijke verbouwing. Het gedeelte van het pand wordt verhuurd aan Boekhandel Venstra. Zowel met het krediet als de verhuur stemde de rest van de raad woensdag in. Alle bibliotheekactiviteiten verhuizen naar de eerste etage.van het pand.  Volgens de gemeente draagt de komst van de boekhandel bij aan het verlevendigen van het Stadsplein, waarmee zij eigenlijk zegt dat de bibliotheek daartoe nooit in staat was. SP-raadslid Adriaans vindt het maar niks. “Het is een hellend vlak. Financiën worden boven cultuur gesteld,” zei hij. De boekhandel wordt gecombineerd met een ‘leescafé’. Ok de Kunstuitleen is in het pand gevestigd.

Lees ook:Boekhandel op begane grond bibliotheek, verbouwing 3,5 ton
Lees ook:Kunstuitleen verhuist naar Muziekschool
Lees ook:Bieb sluit wekenlang wekens herinrichting pand
Lees ook:Kunstuileen tijdelijk naar Congrecentrum
Lees ook:Bridhe bij boekhandel Venstra

7 reacties op “SP tegen boekhandel in bieb-gebouw

 1. Frank Bikker

  Een boekhandel is wel een commerciële activiteit, maar ik neem aan dat de heer Adriaans ook weet, dat boekhandels het tegenwoordig erg moeilijk hebben en dat daarnaast Venstra evenementen organiseert met allerlei schrijvers. Maw Venstra is niet enkel commercieel, maar ook cultureel.
  Van mijn part mag die hele bibliotheek daar helemaal weg ( veel te dure plek) en dat er weer 2 of 3 buurtbibliotheken komen, die dichtbij scholen/ bejaardenhuizen liggen.Wat denkt de SP bijvoorbeeld van die leegstaande kantoren boven winkelcentrum Middenhoven. Ook eens alternatieven proberen te vinden, jongens! Is wat positiever.

    /   Beantwoorden  / 
 2. gerben

  Afijn, leen en koop boeken. Op naar de boekenbank.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jan Demming

  En intussen verpaupert in Middenhoven het gedeelte van een gebouw waarin het filiaal van de bieb was gevestigd. Doodzonde!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Elsje ten Hoof

   300% gelijk Jan, en wat kost dat verpauperen niet, nadat ze het 2 jaar daarvoor hadden opgeknapt. Over belastingverspilling gesproken! Voor dat gebouw in het Stadshart vinden ze altijd wel een grote winkelketen.

     /   Beantwoorden  / 
 4. gerben

  Boekenbank aldaar! Het moet van onderop komen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Panama

  In de films wordt gezegd dat Hill Valley in het noorden van Californië ligt, 19 km ten oosten van Grass Valley , en met een spoorweg verbonden is aan San Francisco . Een probleem met deze locatie is wanneer Doc en Marty terug in Hill Valley aankomen om 06:00 op 12 november 1955, in Back to the Future Part II, beweert Doc dat de zon over 22 minuten opkomt. Dit zou kunnen kloppen met de werkelijke tijd van de zonsopgang in Los Angeles te Californië op die datum (06:22 PST). Maar je kunt aantonen dat Hill Valley niet in het noorden van Californië ligt, vooral door het gebied van Grass Valley, want daar kwam de zon op om 06:43 PST op die datum. De U.S. Route 395 loopt door Hill Valley, een wegwijzer geeft aan dat het stadsplein daar in de buurt is. Ook geeft de wegwijzer de U.S. Route 8 weer. Hill Valleys Courthouse Square ligt direct onder de Skyway C12 in het jaar 2015, die naar Phoenix , Boston en Londen gaat. De stad bevindt zich op een heuvel onder aan een berg. De stad heeft blijkbaar een gematigd, al is het dan een halfdroog klimaat, en in Back to the Future Part III ligt er een woestijn binnen een loopafstand van de stad, in de buurt daarvan ligt er een meer dat in de winter dichtvriest.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Jan Demming

  Mooi, en nu weer snel terug naar Panama!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.