Nieuwe bundel van stadsdichter Koos Hagen

 

Koos Hagen

De nieuwe dichtbundel van Stadsdichter Koos Hagen is meteen de start van de gloednieuwe uitgeverij Venstra Uitgevers, gelieerd aan de gelijknamige boekhandel in het Binnehof. Daar wordt dan ook het boek van Hagen, getiteld ‘Tijdelijk geen bereik’  op 15 september (17.00 uur) gepresenteerd. Na de overhandiging van het eerste exemplaar zal Koos Hagen enkele gedichten voordragen. Koos Hagen is sinds 1 januari 2010 de eerste stadsdichter van Amstelveen. Hij schrijft minimaal 12 gedichten per jaar over belevenissen en gebeurtenissen in Amstelveen en draagt voor bij allerlei evenementen. Zijn nieuwe bundel bevat een kleine selectie van de Amstelveense stadsgedichten, maar ook gedichten over andere plaatsen, situaties en ervaringen. Toch is de toon in beide afdelingen vergelijkbaar: relativerend, spottend, kritisch, soms geraakt of getuigend van engagement. Koos Hagen publiceerde artikelen, columns, gedichten en verhalen in kranten en tijdschriften. Eerder verschenen zijn dichtbundel Glasscherven, rood en de novelle Het bed van Balzac. VENSTRA UITGEVERS zegt een nieuwe uitgeverij ‘voor en door’ Amstelveners te zijn.  Meer informatie op venstra.nl.

Lees ook:Poëzie avond trok 16 dichters
Lees ook:Poëzie-uur bij Boekhandel Libris Venstra
Lees ook:Koos Hagen eerste stadsdichter
Lees ook:Stadsdichter Koos Hagen nam met tegenzin afscheid
Lees ook:Drie uitgevers over fietsen en wandelen

Eén reactie op “Nieuwe bundel van stadsdichter Koos Hagen

  1. gerben

    Stadsdichter, van harte.
    Gaf me heden veel lees plezier.
    (ook hulde voor Venstra Uitgevers)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.