Huub Oosterhuis in Cobra Museum over Lucebert

Huub Oosterhuis

Theoloog, voormalig priester en auteur Huub Oosterhuis, die veel kerkliederen schreef en de vader is van zangeres Trijntje Oosterhuis, treedt zondag 5 augustus op in het Cobra Museum. Dat gebeurt in verband met de tentoonstelling ‘Open kooien van de kunst’met zogenoemde gedichttekeningen van wijlen dichter en beeldend kunstenaar Lucebert. Die wordt, als een der vijftigers, door Oosterhuis bewonderd. Zijn waardering voor Lucebert beschreef hij onder meer in zijn boek ‘Ik versta onder liefde’.  Hij vindt Lucebert een van de ‘moeilijkste’  dichters van  na de Tweede Wereldoorlog, maar ok iemand die omvergetelijk vastlegde hoe de wereld uit elkaar ligt. Oosterhuis leest tijdens zijn optredens gedichten van de overleden vijftiger en radiopresentator Tommie van Eck fragmenten uit diens autobiografische teksten. Saxofonist Ties Mellemade werkt ook aan het programma mee. Wie er bij wil zijn kan zich aanmelden via [email protected], onder vermelding van Huub Oosterhuis. Behalve de entreeprijs voor het museum moet voor het bijwonen van de optredens 2,50 euro vor de plaatsreservering worden betaald.

Lees ook:‘Lucebert Vierluik ‘ in bibliotheek
Lees ook:Expositie ‘gedichttekeningen’ Lucebert en drie boeken over hem
Lees ook:Werken uit Cobra Museum in Ver. Ar. Emiraten
Lees ook:Tentoonstelling Herman Brood verlengd
Lees ook:Extra voorstelling ‘Mannen komen van mars…’

2 reacties op “Huub Oosterhuis in Cobra Museum over Lucebert

  1. x

    Het Cobramuseum is 1 van de grootste culturele geldverslinders van de laatste 10 jaar. En wat levert het op behalve status. Iets belachelijks als je Amsterdam naast de deur hebt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. gerben

    Leve Lucebert, leve Oosterhuis, leve Cobra-Museum. Leve Amstelveen op naar 84.000 inwoners en nog meer, zo veel als mogelijk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.